БСП ще е опозиция, но има социалисти "за" коалиция с ГЕРБ

OFFNews 24 октомври 2014 в 18:46 3699 1

Румен Гечев

Има гласове в БСП "за" коалиция с ГЕРБ, но това е нормално, ние сме демократична партия. По-голямата част от нас обаче ще се въздържи, заяви Румен Гечев от социалистическата партия пред bTV.

Гечев е категоричен, че БСП няма да се коалира с когото и да е било, ако не се изпълнят основните и принципни искания в програмата на партията.

"Няма толкова голямо значение къде ще се проведе следващата среща с ГЕРБ. Мисля, че нашето предложение тя да е в парламента е напълно разбираемо. Ако посещенията са и на "Позитано", и в централата на ГЕРБ, в това няма нищо лошо. По-важното е за какво ще бъдат водени тези консултации", така Гечев коментира бъдещите втори преговори с ГЕРБ.

"Искаме да знаем, като залагаме икономически растеж примерно два процента - кои ще са двигателите на растежа според бъдещите управляващи? Какво става с данъчната система, конкретно? Какво става с големите инвестиционни проекти "Южен поток" и "Белене" - засега те казват "Белене" категорично - не, "Южен поток" - ще видим, което означава, че разговорът става изключително труден.", добави още социалистът.

Румен Гечев коментира и казуса с Корпоративна търговска банка:

"В стопанската история няма случай банка да е затворена четири месеца и да се съживи. Ако се отвори КТБ в първите часове, хората и фирмите ще си изтеглят парите, това е без съмнение. И ще трябва да се налеят нови милиарди"

Според депутата темповете, с който е растяла банка в периода 2008-2013 година (от 2 млрд. на 6 млрд. активи), са световен рекорд.

"Ненормално е активи от 7 млрд. лева да се разпределят на 138-139 фирми, това също е световен рекорд. В първи курс в Икономическите техникуми се учи диверсификация на риска", заяви Гечев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!