БСП призова задържания с Очите Бенчев да напусне ОС в Бургас

Партията за втори път опитва да се отърве от представителя на гражданската квота с Ролс Ройс

OFFNews 05 август 2018 в 11:50 6312 0

Снимка BurgasNews архив

Задържаният общински съветник Бенчо Бенчев не е член на БСП. Той е участвал е в листата за общински съветници през 2015 г. като гражданска квота, съобщиха от БСП. 

Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП се разграничава от него и настоява той да напусне Общинския съвет на Бургас незабавно, уточняват от партията. 

През септември миналата година БСП отново искаше Бенчев да напусне ОС в Бургас, който е в ареста по подозрение, че е част от групата на Митьо Очите, да напусне ОС в Бургас. Поводът тогава бе поръчковият му „Ролс Ройс“, с който той бе забелязан на тържествата за 6 септември. 

„Не ми изглежда добре на тая беднотия. На улицата ти седи възрастна жена, която проси стотинки за хляб, той ще докара до нея „Ролс Ройс” – не ми изглежда морално, сигурно е законно, каза тогава лидерът Корнелия Нинова.

Бенчев обаче обяви, че ако го принудят да напусни групата на БСП в Общинския съвет, ще остане като независим. Тогава това не се случи, вероятно защото бургаските социалисти са на минимума от пет души, необходим, за да съществува група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!