БСП: Два пъти искахме вот на недоверие с мотивите, които ги има в доклада на ЕК

OFFNews 03 октомври 2020 в 09:43 3032 1

"Притеснява ме четенето на доклада на Европейската комисия по този начин от управляващите – чухме, че всичко е наред, че този доклад не касае България, а касае поредица от държави и навсякъде било така. Но фактите са други. Ние два пъти искахме вот на недоверие по тема корупция с мотивите, които ги има сега в доклада. Имам чувството, че докладът е преписал нашите мотиви от двата вота на недоверие". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски пред БНТ.

Той припомни, че 80% от българските граждани твърдят, че има корумпирано управление, а 50% от бизнеса твърди, че участва в нагласени обществени поръчки. Свиленски подчерта, че това са факти, написани в доклада и няма как управляващите да ги опровергаят.

"Не се радваме на тези доклади, защото те са притеснителни за България. От тези доклади няма да страда само правителството, от такива доклади страда държавата и всички български граждани, защото следващата стъпка е спирането на европейските средства. Вчера в своя резолюция Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент каза, че в България управляващи дават на приближени фирми европейските средства. Че къщите за гости са направени от приближени на управляващите. Че се краде от обществени поръчки. Това ни притеснява, няма как да ни радва. Ние искаме хората да не трябва да протестират – да се приберат по домовете си, да работят, да изкарват пари. Но това може да го направи само Борисов като подаде своята оставка. Защото хората протестират срещу това – срещу корупцията, срещу това, което пише в тези доклади", каза още социалистът.

По неговите думи БСП е до протестиращите и ги подкрепя, но не трябва да оглавява протеста. "Протестът събира хора от целия политически спектър. След оставката на Борисов и на Гешев ще дойде времето на политическите партии - да кажат какво смятат да правят с управлението на държавата", уточни Свиленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4821

1

Марто

03.10 2020 в 12:00

Абе, мишлета!
Въобще ли не осъзнавате, че никой не ви подкрепя, и само организираният ви електорат ще гласува за вас?
Освен, че сте неспособни да управлявате, вие сте и корумпирани безродници.
След управляващата коалиция, идва вашият ред. Вие си знаете колко сте се оплели. Вие си знаете за назначените синове и дъщери на властта. Нямате и елементарно чувство за самосъхранение, иначе вече да сте духнали “офшорно”. Не ви предупредиха да не я играете тази игра.
Сега, народът е срещу вас!
 
X

Да помогнем на украинските деца!