Борисов: В тефтера на Златанов има само мои приятели

Елица Мартинова 11 октомври 2013 в 10:34 1998 0

Пресконференцията на прокуратурата, на която бехе показано скандалното тефтерче на Филип Златанов, Снимка: legalworld.bg
Пресконференцията на прокуратурата, на която бехе показано скандалното тефтерче на Филип Златанов, Снимка: legalworld.bg

"В това тефтерче са само депутати от ГЕРБ, от президентството или мои приятели от Реформаторския блок", заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той намира за необичаен факта, че в страниците на тефтера не е споменат нито един депутат на левицата или ДПС.

"Няма от БСП и ДПС. Така че когато някой е правил тези работи, е работил и срещу мен", категоричен е Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че в никой момент не е влиял върху работата на Филип Златанов. Експремиерът отново заяви, че не се разпознава в инициалите "Б. Б.", защото това не е неговото име.

"Аз се казвам Бойко Борисов и вече 15 години хората знаят как се казвам", посочи лидерът на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че е безпредметно въпросът с тефтерчето на Златанов да се разглежда, преди да е излязло решението на прокуратурата.

Борисов заяви, че сагата около Филип Златанов е умишлена атака срещу ГЕРБ и не тефтерчето е станало причина за напускането на Искра Фидосова.

"Това тефтерче със сигурност е една манипулация. Искра Фидосова си отиде, защото стилът й е такъв и затова съм я помолил да си отиде. Тя не трябваше да бъде кандидат-депутат", отсече експремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови