Борисов в Брюксел: България няма да е разменна монета между Русия и Запада

OFFNews 04 декември 2014 в 10:12 10446 11

Бойко Борисов

Снимка Сергей Антонов

Бойко Борисов

България няма да позволи да бъде използвана като разменна монета в отношенията между Русия и Запада. Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време на разговора си с председателя на Комисията по външни работи на Европейския парламент Елмар Брок, съобщи правителствената пресслужба.

Българският премиер замина за Брюксел, след като руският президент Владимир Путин обяви, че спира реализацията на проекта заради отказа на България. 

"България винаги е подкрепяла реализацията на газопровода, но единствено при стриктното спазване на всички изисквания на европейското и на българското законодателство.

"Очаквам европейските лидери да защитават интересите и на България в процеса на разговорите между Русия и Европейския съюз", е заявил още Борисов по време на срещата.

Днес предстоят срещи между Борисов и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. По време на визитата си в Брюксел премиерът Борисов ще се срещне и с председателя на ЕНП Жозеф Дол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!