Борисов се срещнал с Меркел, тя му пожелала успех на изборите

peckoff 28 април 2014 в 17:10 2157 9

Бойко Борисов и Ангела Меркел.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е срещнал днес с канцлера на Германия Ангела Меркел в Берлин, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Ние в ХДС се надяваме, че много хора в България ще гласуват за ГЕРБ, за да може Европа да намери силни застъпници и в България“, лаконична била Меркел.

За сметка на това Борисов надълго и нашироко я запознал с "актуалната политическа ситуация в България" и с желанието си отново да управлява и да продължава да строи.

"Готови сме да управляваме, да продължим да строим и същевременно да пазим финансовата дисциплина.

За нас е много важно канцлерът на Германия да подкрепя нашата страна и при тоталната изолация на Орешарски е хубаво да има някой, който да представя България. Държим нашите партньори в Европа да знаят, че има алтернатива на това, което се случва в момента в България.

Не случайно България и Германия бяха извадени от процедурите за свръхдефицит. За съжаление не виждам как това правителство на БСП, ДПС и Атака ще я задържи, с начина, по който взима кредити и влошаването на събираемостта, което е факт“, казал Борисов на Меркел.

Той изказал и мнение за Енергийния съюз: "Той е много важен за България, защото тогава ще можем да договаряме цените на горивата и газа за целия Европейски съюз заедно". 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

     
    X

    За и против Гей парада