Борисов се скара на медиите: Няма да позволя мокрият сън на ПП-ДБ да се сбъдне - да ни съберете с БСП и ДПС

Ружа Райчева 04 май 2023 в 09:25 6605 8

Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде типичната си сутрешна сводка в парламента, на която се скара на медиите. Той обяви, че те лансират тезата, че ГЕРБ ще се коалира с ДПС и БСП и каза, че "няма да позволи мокрият сън на "Продължаваме промяната - Демократична България" да се сбъдне".

Тази сутрин Борисов се скара на журналистите в кулоарите на Народното събрание, защото снощи и тази сутрин е чул как в национален ефир се е коментирало, че ГЕРБ могат да се коалират с БСП и ДПС. Той подчерта, че е пагубно да се отиде на нови избори. 

"Ние не предлагаме някой да бъде помощно колело (както каза вчера Корнелия Нинова - б.а). Искате избори, искате дефолт юни месец, като в САЩ? Ще го получите, когато показвате манипулирана информация: "коалиция магнит", "коалиция хартиена", аджеба. Защо когато ПП, ДБ и БСП управляваха не задавахте такива въпроси?", възмути се лидерът на ГЕРБ. 

На реакцията на журналистите Борисов каза, че "не е нервен, а сериозен". Той отново обвини ПП-ДБ, че искат "абсолютна власт с 60 депутата", което по думите му е арогантно. "Коалиция БСП, ДПС, ГЕРБ" - няма да ви дам тези думи да ги сложите!", скара се той към журналистите. 

Борисов повтори, че ГЕРБ предлагат кабинет от личности за три месеца или за шест

"Няма да се съберем с ГЕРБ, БСП и ДПС, за да стане на ПП-ДБ мокрият сън. Вие включително като българи сте виновни за това! Политическата класа не заслужава доверието на българите, след като се ръководим от подобни мисли", обяви Бойко Борисов. 

Той каза, че депутатите в момента взимат заплата, а са свършили "нула работа". Борисов се обърна към медиите и им каза, че "няма да им се получат опорките" и пожела на президента Румен Радев да е жив и здрав, за да управлява дълго, след което добави, че "това го казва на Христо Иванов и Атанас Атанасов". 

Лидерът на ГЕРБ предупреди медиите, че днес пак ще ги гледа да види какво ще коментират и анализират. 

"Категоричен съм - личности за три месеца, но няма да допусна да ми залепите етикет, ясно ли е?", каза още Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

8

AntiZ

04.05 2023 в 11:30

Що бе, тикво, има и въzраждане, и славка учиндолска! Имаш избор, тоалетно-хартиена коалицийка си спретнахте.

17439

7

мнение от IP

04.05 2023 в 11:27

Домусчиев не е собственик на телевизия, слава богу.

17439

6

мнение от IP

04.05 2023 в 11:26

Борисов вместо да гледа какво коментират медиите и да им се кара, да се замисли защо има такова определение "хартиена коалиция" и коалиция "Магнитски". Свърши времето на мисирките.

4000

5

emzlatev

04.05 2023 в 10:51

Той /етикета/ вече ти е лепнат. И май не е само един. И като, че ли даже и за резервна гума /колело/ не ставаш. Отиваш си, Баце. Ако беше по обран в изказа си, кой знае можеше и да получиш някакви "смекчаващи" вината обстоятелства, но не би. Волът като рие пръстта я хвърля на гърба си. Рене Декарт е казал една страхотна мисъл /за съжаление е живял много преди Карл Май, а и в романите му основна цел е доброто/ - "Поздравявай хората, когато се качваш нагоре, защото ще ги срещнеш, когато слизаш надолу." И виждам, че и поунаучаваш нещо от икономиката само, че България все още може да си плаща задълженията. А и американците ще избегнат дефолта, техните управници са умни и не крадат като в България.

75

4

230 млрд баксов

04.05 2023 в 10:23

Мокрият сън на Меси де Банкя Мутрафон за нов смокинов лист, който после да изхвърли като използвана салфетка, приключи.
Досега измамените са Янето, РеформаБАЛЪК, МАгарешки, МВРО, А-така и ВалериТРАВЕРС

-1655

3

ob1

04.05 2023 в 10:11

А с кого ще управляваш бе, победителю? Ти си нагласи резултатите, ай ся си носи отговорността!
А, да, и не се карай! Тиква проста!

1930

2

Муню

04.05 2023 в 09:54

Пак започна да се кара на всички. Аман от глупостите!
А като наблюдава медиите, това като заплаха ли да се тълкува?
Срам и позор!!!