Борисов се хвали пред Европа: Хем сме мобилизирани, хем сме предпазливи с отхлабването на мерките

OFFNews Последна промяна на 25 февруари 2021 в 17:25 1323 0

"Здравната ни система е мобилизирана, за да отговори на националните нужди, но страната ни следва предпазлив подход по отношение постепенното отхлабване на мерките. Внимателно се следи и разпространението на новите варианти на вируса на територията на България."

Това ще подчертае министър-председателят Бойко Борисов на видеоконференцията на Европейския съвет, която се провежда днес и утре.

Във фокуса на обсъжданията на държавните и правителствените ръководители на страните членки ще бъдат настоящата ситуация, предизвикана от пандемията от COVID-19, готовността за реакция при заплахи за общественото здраве, сигурността и отбраната на Европейския съюз, както и отношенията с Южното съседство.

Премиерът Борисов ще "изрази категоричното становище, че производителите на ваксини следва стриктно да спазват договорите за доставки с Европейската комисия, така както държавите членки навреме изпълниха своя финансов ангажимент към тях", съобщава правителствената пресслужба.

Министър-председателят ще акцентира и върху поетапното изпълнение на Националния план за ваксиниране, на реализацията на масовата имунизация и ще подчертае повишилия се брой българи, желаещи да се ваксинират.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови