Борисов: Поздравявам Хърватия, че за разлика от нас, e все по-близо до еврото

OFFNews 10 септември 2021 в 22:32 4128 3

Хърватия може да започне да сече евро монети, след като в петък централната й банка и Европейската комисия подписаха Меморандум за разбирателство, конкретизиращ как ще става производството им, когато получи разрешение да се присъедини към Еврозоната. Това коментира в петък вечерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Поздравявам Хърватия и нейния премиер - моя приятел Андрей Пленкович, че за разлика от нас, са все по-близо до присъединяването към еврото, което се очаква да стане от 1 януари 2023 г. Напомням, че София и Загреб влязохме едновременно в чакалната на Еврозоната - Механизма на обменните курсове (ERM II) на 10 юли 2020 г." - каза Борисов.

"Докато в България се размахва юмрукът и омразата на политическия противник се издига в култ, съседите ни ще продължават да се развиват и да живеят по-добре от нас. Ето защо, ако искаме България да се върне в нормалния си ритъм на развитие, трябва заедно да покажем, че сме по-силни от хаоса. Да не допускаме повече България да продължава да губи и време, и възможности" - заяви още лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

3

DARTH VADER

11.09 2021 в 00:30

НАШИЯТ УВАЖАВАН ЕКС-ПРЕМИЕР ПАК МУ СЕ УПРАВЛЯВА НЕУДЪРЖИМО...АБСТИНЕНЦИЯ ЗА ВЛАСТ...НО Е ДУХОВИТ И ИЗОБРЕТАТЕЛЕН,НЕ МОГА ДА ОТРЕКА

14469

2

случайно прочетох

10.09 2021 в 23:24

Това, вицицът за деня ли е?