Борисов посъветва Рашидов да гледа „Език мой, враг мой”

ОFFNews 26 април 2015 в 14:52 6332 8

Бойко Борисов и Вежди Рашидов

Премиерът Бойко Борисов посъветва министъра на културата Вежди Рашидов да иде на театър и да гледа постановката „Език мой, враг мой”.

Думите на министър-председателя идват след поредния скандал около Рашидов, който се разрази заради концерта на православния хор „Йоан Кукузел” в катедралата „Нотр Дам дьо Пари” и решението на Рашидов да прати хористите в Париж само с 35 евро джобни. Тогава тенорът на камерния ансамбъл Георги Петров изрази чрез Фейсбук обидата си от отношението, което има Министерство на културата към „Йоан Кукузел”. След това той беше отстранен от хора и не пя на концерта в Париж, а по негов адрес Рашидов каза: "Ще му дадем сто лева да се успокои без да пее, ако може".

По този повод днес Борисов каза:

"Вежди Рашидов да гледа постановката „Език мой, враг мой” и да се поучи от мен. Мълчиш, работиш и оттам нататък делата да говорят", заяви премиерът пред журналисти на "Перперикон", цитиран от "Фокус".

Това не е първият случай, в който министър-председателя казва на министър да гледа тази постановка. В началото на годината Борисов каза на заседание на Министрски съвет, че е хубаво всички от кабинета да идат да гледат „Език мой, враг мой”.

"Нашите кандидат-депутати гледаха представление в театъра - „Език мой – враг мой“. Много хубаво представление. Препоръчвам го на всички министри. Не че аз не съм го правил, не че не съм бил атакуван, но просто от горчив опит ви го казвам. Дори когато се пошегувате на едно мероприятие, имайте предвид, че стоят хора, които с това си изкарват хляба – да ви анализират, да извличат какви ли не, конспиративни включително, теории след това", обясни на министрите си тогава Борисов.

Освен съветът към Рашидов днес Борисов призова всички български граждани, които не са видели и посетили "Перперикон" да го направят "незабавно", за да видят тази незабравима гледка, която се вижда от нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!