Quantcast

Борисов поиска ново коалиционно споразумение

OFFNews Последна промяна на 16 декември 2015 в 14:56 6466 24

Премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов обяви днес в парламента, че иска преформатиране на коалиционното споразумение, подписано с Реформаторския блок, АБВ и ПФ.

"Подчертавам, че промяна в Конституцията няма в сегашното споразумение", уточни премиерът, като заяви, че реформите в основния закон са били "бонус".

Той поиска с коалиционното споразумение партиите, които управляват и подкрепят правителството, да поемат гаранции, че реформи ще бъдат свършени в най-скоро време.

"Същото касае и т.нар. антикорупционен закон”, каза премиерът. По думите му ще бъдат допълнени и текстовете в частта за съдебната реформа.

Искането на премиера идва няколко дни след като една от основните партии в Блока - ДСБ излезе в опозиция, като най-вероятно идеята е "синята" партия да бъде изключена от споразуменията. Идеята за актуализация дойде от вицепремиера и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

"Ще работим няколко дни. Искаме това, което излиза от Министерския съвет, да бъде гласувано в парламента", допълни Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2015 в 21:41

чесъне имай в предвид, че демократите в САЩ с малки изключения по европейските ни стандарти са крайно дясна партия близо до Льо Пен например т.е. върли националисти и крайни капиталисти неуважаващи социалната държава въобще. А републиканците са нещо не може да се събере в представите ни в Европа за ляво и дясно т.е. са млак отвъд Хитлер например.

В САЩ няма майчинство, няма регламентирана годишна отпуска, почти няма кодекс на труда, няма предизвестия за уволнение и няма обезщетение за съкращаване по закон (ако има някои от тия неща в договора ти е друго). Има някакви помощи в САЩ ама на тия помощи е по-дорбе да не живееш, щото може ид а умреш от глад. Има супер малки пенсии гарантирани от държавата. Въобще в САЩ ако не работиш е трудна работата. Имат safety nets които общо взето гледат да не умират хората по улиците като мухи, но сега се чудят дали всички хора или само тия дето имат трудов стаж последната година да речем.....

16.12 2015 в 21:33

чесън я малко фактологически справки си направи, преди да пишеш, какво е направила демократическата партия и кога точно е кризата......нещата дето пишеш не се връзват хронологично - само да ти кажа кризата по света започна 2007-а година края. Обама дойде на власт Януари 2009-а, пък здравната му реформа я приеха чак Март 2010-а година (САЩ са с двукамерен парламент)

Това че Станишев строеше чешмикички и раздаваше пенсии и намаляше данъци за да удържи в България положението забивайки ни в скрити дългове дето още плащаме (или научаваме за тях) е съвсем отделна бира и че релано криазат в България дойде с двойна сила след изборите.

Отдлено виж кака се държи икономиката на САЩ при републиканци и демкорати. След Рейгън шом демократ е на власт вървят нагоре и пада дефицита в бюджета, пада безработица, дига се борсата. Щом дойде републиканец и тръгват доста бързо надолу....т.е. и при двата Буш икономиката на САЩ меко казано катастрофира. При Клинтън бяха супер добре, при Обама се възстановиха и сега имат ръст сходен с тоя на Китай (а производството тая година расте по-бързо от Китай!!!)

16.12 2015 в 18:32

хайде закълнете се във вярност на мутрата, после целунете ръка на пеефски и после си вземете петолъчките от агент гоце.

16.12 2015 в 17:46

off, примерът ти със здравната реформа на Демократическата партия в САЩ е пример за ДЕволюция, а не еволюция.
Точно тази реформа, заедно с пагубната политика на същите да направи американците имотни, доведе в крайна сметка до кризата през 2009.

16.12 2015 в 17:04

За радост живеем в демокрация, но демокрацията е предимно известна с неефективно управление. Погледни САЩ - здравната реформа я почна Клинтън и реално Обама я прекара пак отрязана т.е. 12 години. Не е лесно.

16.12 2015 в 16:56

Пичове,

От целия тоя спор не разбрах, защо Иванов и Кънев, като не могат да плуват участват в надпревара с акули.

Ами защо тогава, на изборната маса ни лъгаха, че могат да изсерат ябълката ?

Що не си я премериха първо ?

16.12 2015 в 16:44

Имаш известно право, но на фона на огромния залог, правовия характер на държавата, да се занимаваш и разчиташ на парламентарни хватки, не че не е полезно понякога, но е дребнотемие.

По-важно е не да се мъчиш да минаваш като шушумига между капките, а силно да изкрещиш позицията си така, че и глухите да те чуят, и глупавите да те разберат.

Е този ефект постигна челния сблъсък между хората с почтеност и хората с власт.

Каквото и да си говорим, гласоподавателят не разбира важността на съдебната реформа.
Днес обаче, хората, които се замислят по темата и после ще отидат да гласуват информирано са една идея повече от преди скандала.
Това е истинската полза.

Еволюция.

16.12 2015 в 16:42

Предполагам проблема на Христо Иванов е, че подло му загубиха една година. Не мисля, че толкова са нужни промените дето не се приеха. По-скоро цялото разиграване беше супер гадно ако човека е искал да свърши работа. Макар аз да съм силно разочарован от това дето бе направено, вероятно и той самия е

16.12 2015 в 16:29

чесън единствено казвам, че Борисов е напълно коректен в изказването си. В коалиционното соразумение не се предвиждаха конституционни промени или поне не бяха обявени за критични. Идеята за промени в конституцията придоби тежест след като 3/4 от депутатите подкрепиха декларацията за рефома на съдебната система. Реално ДПС и БСП са подвели всички с тая подкрепа на нищо не значещ документ. Това пък от своя страна е елементарен парламентарен трик. Ако Иванов беше опитен играч, нямаше да залага всичките си яйца в тая кошница, ащеше леко полеко да прекарва законодателни промени за които ДПС не му трябва.....но виждаш, че нямаме подобни добри играчи.

16.12 2015 в 16:23

Между другото това дето се получи с конституцията е класически номер на опозиционните сили по света. В Евро парламента това е нещо дето се случва редовно. Идва някаква ултимативна идея, която е супер ,обаче Вие примерно не я харесвате и искате да я съботирате и съответно и да отложите или предотвратите всякакви последствия. Най-ефективната опозиционна тактика е да прегърнете идеята и постепенно през преговир да я унищожите. ДПС и БСП го изиграха тоя едют перфектно като по книга!

Лошото е, че Радан и Иванов и грам не отбират от политически игри и маневри и затуй нещата не вървяха т.е. хубаво че Иванов, вече не е министър, добре ще е да участва като експерт, но трябва професионален политик да бута реформитев през парламента.