Quantcast

Борисов от Брюксел: България продължава проекта "Южен поток"

Ивайло Анев Последна промяна на 19 декември 2014 в 08:42 17320 44

България ще издаде необходимите разрешителни за „Южен поток“ и ще продължи подготвителните дейности по реализацията на проекта, съобщи премиерът Бойко Борисов в Брюксел.

Борисов попитал и получил отговор какво да прави България след изявлението на руския президент Владимир Путин от 1 декември, че проектът спира. България не трябва да носи вината и да плаща глоби за спирането на проекта, затова да продължи поготвителните дейности, бил отговорът. Премиерът подчерта, че е получил пълната подкрепа на Европейския съюз.

Ако междуправителственото споразумение не бъде изпълнявано, на страната ни може да бъдат наложени санкции, подобни на тези за АЕЦ "Белене".

"Оттам нататък всички други ангажименти са на ЕС", добави Борисов.

"Страната ни вече може да изпълни ангажиментите си по подготвителните дейности, особено за морската част на газопровода и да издаде разрешителните за строежа му", поясни Борисов и добави, че тогава вече ще чуем дали "Газпром" наистина прекратява проекта.

"Ако го прекрати, това вече е по тяхна вина, не е по българска вина", поясни той.

Той обясни, че нищо от това няма да става "зад гърба" на Европейския съюз. Борисов упрекна предишните управляващи, че не са обяснили добре пред Брюксел пред какви проблеми е изправена страната ни и за "некадърност", защото цяла година не са правили нищо за "Южен поток".

Европейското законодателство не позволява трасето да минава нито през Гърция, нито през Сърбия или Македония, заяви Борисов.

Той остана на позицията си, че газопровод до България трябва да има, дори ако Русия държи да изгражда газов възел в Турция.

"Нека да го докарат тук потока, тука ще си направим хъбче и ще си продаваме газ, така както и Турция", категоричен бе премиерът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.12 2014 в 07:32

....единственото правилно за сега решение е това. Много фирми групово карат работниците си да са в един частен фонд....иначе пътуват.Има и случаи при теглене на ВС-каса профсъюзни шефове да искат прехвърляне в определен частен фонд за да отпуснат взаимоспомагателен заем. Още повече ,ако работника отиде на друга работа ...пак го карат в "техен" фонд да ходи. При всички тези прехвърляния от един частен в друг частен фонд се губят по 20%. Тук не е като в щатите ....трябва конкуренция ,а не прилапване на осигуряващи се с принуда. Сега приетите промени са добри. Всеки сам в рамките на година решава и още повече има свободен избор дали допълнителното осигуряване да е в НОИ или в частен фондБългария не е щатите или ЕС. За сега всичко с тези частни фондове е далавера.... Доста частни фондове имаха депозити в КТБ....и ха познайте какво стана с тези над 100 000евро/а те всички са с депозити от милиони/...Национализация имаше при цегането Костов като бастардиса пенсиите на нашите родители двойно надолу....

19.12 2014 в 23:57

Ко стана, ко стана? Ха-ха-ха ха ...

19.12 2014 в 22:35

Хайде, не се плашете от Цирк Борисов. Той иска да си върже гащите. Не само, че се презастрахова да не бъдем съдени от Русия, но си подсигурява коз и да цака.Всички партии с изключение на РБ са взели пари от Южен поток – далеч по-корупционен от Белене. Сега ще трябва да връщат парите. Е, Борисов не иска да е от тези, дето ще плащат сметката. На негова страна е е ЕС, който знае, че Путин вече не може да го строи. А, както виждате, Болен е първият привикан в Москва да дава отчет.

19.12 2014 в 22:31

Ужас! Толкова долари, храчки и безплатна злоба отидоха на вятъра!Пак ще се строи омразният за еврогейците Южен поток! Сега без всякакво съмнение ще донесе приходи, тъй като злобарите дълго ще има да пикаят гас и тръбите ще се оползотворят максимално.

19.12 2014 в 21:52

Абе за азбуката е така, ама Православието са си го приели от всемогъщата Византия. Що се отнася за гените, ние българите сме посъбрали такива от къде ли не!

19.12 2014 в 20:08

"Съдбата на България е предопределена от славянството, православието и българо-руското приятелство."

Руснаците приеха от нас славянството и православието, за да имат оправдание за имперската си политика.

Генетично българите и русите нямат нищо общо, и слава богу че е така.

19.12 2014 в 20:03

ТОЛКОВА ПРОСТОТИЯ В ТОЗИ ИЗРОД.ДА НЕ ДАВА ГОСПОД.

19.12 2014 в 19:22

Еми Россия са БЛИЗО, а ФАЩ - ДАЛЕКО. Правете си сметките, и умната! Дядо Иван минава през България вече два пъти, нищо няма да го спре и трети път.

Колкото пъти сме се опълчвали на Великата Северна Империя, толкова национални катастрофи сме преживели. ФАЩ и Дребнобритания винаги са ни били ВРАГОВЕ.

Съдбата на България е предопределена от славянството, православието и българо-руското приятелство.

19.12 2014 в 18:54

Гацо каза!
Баце, Баце, тъжна картинка си... И дека ще си го завираш това разрешение бе, щом БГ се осрала когато е трябвало... и когато ти Баце ходи да клепаш пред Брюксел, че се строял ЮП, ама... то било Орешарски виновен, с цялата си наглост Баце клеветеше
Но... нема напреко, ти си дрънкай Баце, кой ти пречи, ти си плещи врели некипели, ИСТИНАТА Е: сетила се Мара-Баце Банкянски, че отдолу я напъва, ама Пешо век си намерил друга... Ън тъй, Пешо веч е при паша ЕрдоганЯ, айде, хващайте ибрика, подмивайте дирници, че пашата не аресва кирливи дирници
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!

19.12 2014 в 15:52

Големите хора /Путин/ кажат ли един път нещо и после не се отмятат. Пък при Бойко е съвсем различно-на ден 3 пъти си мени мнението. Ние Южен поток няма да видим!Свърши се... благодарение на такива като Бойко.