Quantcast

Теменужка Петкова и руският енергиен министър обсъждат "Южен Поток" по телефона

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2014 в 13:47 4427 3

Теменужка Петкова

Проектът „Южен поток“ ще бъде тема на обсъждане в предстоящия телефонен разговор между министъра на енергетиката Теменужка Петкова и руския й колега Александър Новак. Очаква се разговорът да бъде проведен в петък, съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката. 

На предишното заседание на МС премиерът Бойко Борисов начерта пред министрите конкретни стъпки по казуса „Южен поток“. Като част от тях България вече изпрати на заместник-председателя на ЕК за енергийния съюз Марош Шефчович официално предложение за изграждане на газов хъб на територията на страната.

Като резултат от проведените преди седмица разговори в Брюксел между вицепрезидента Шефчович и правителствени представители на България, Гърция, Австрия, Италия, Словения, Хърватска, Румъния и Унгария, г-н Шефчович е упълномощен от държавите–членки да води преговори с Русия за бъдещето на проекта „Южен поток“. Планираният сега телефонен разговор между министър Петкова и руския й колега Новак е част от усилията на нашата страна да подкрепи този процес и взимането на окончателно решение по проекта.

В началото на декември руският президент Владимир Путин заяви, че Русия няма да продължи реализацията на „Южен поток“. Въпреки това обаче досега българската страна не е получила от руските си партньори официално уведомление за прекратяване на проекта.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.12 2014 в 02:57

Гацо каза!
Кви телефони бе, кви пет лева. ЯСНО Е – няма Южен поток, има Турски поток.
А спрения Южен поток, и строежа на Турския поток е ЗЛАТНИЯ ШАНС за Паша Ердоган, и ачик ачик ОСИРАНЕТО на БГ.... А тез де плакнат очички на ЗападЯ да хващат посоката Терминал 2. БГ отдавна е само територия, населена с българи пенсионери, и с мноооого цигане с мноооого права и социални помощи.
А преди месец паша Ердоган и Путин със спирането на Южен поток СИГУР са изчислили колко руски и турски живота са затрити за да я има таз нещастна БГ с още по нещастни Рустем Плювню, Боко Банкянски, протестъри и вся остальная сволочь ...
изчислили колко руски и турски живота са затрити за да я има таз нещастна БГ с още по нещастни Рустем Плювню, Боко Банкянски, протестъри и вся остальная сволочь ...
А Теменугътъ енергийна са отминали с презрение – пореден потрес за енергетиката.
"Rebus sic standibus!" (на турски, използван от българи – това е дереджето).
Гацо каза!

17.12 2014 в 14:14

ХА-ХА-ХАХХХХХХХХ

Срещата между българска правителствена делегация и руския министър на енергетиката Александър Новак в Москва се отменя. Вместо нея възможността за разширяване на проекта за газопровод "Южен поток" ще бъде обсъдена в конферентен разговор между двете страни, съобщил пред „Дарик" шефът на кабинета на министъра на икономиката - Филип Кирев.

17.12 2014 в 14:01

Разговори по такива теми не се провеждат по телефон ма Теменужке герберска. Контактът лице в лице е ключов, но ти от къде да знаеш нали си с Тиква