Борисов обяви от Брюксел, че не иска оставката на Валери Симеонов

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2017 в 22:21 7066 1

Нека си вземе там на онези търговците, където бяха по Русе, на депутатите, където купуваха гласове, оставките. И тогава да дойде да иска на патриотите оставките.

Така премиерът Борисов коментира в кулоарите на Европейския съвет в Брюксел днешния призив на лидера на БСП за незабавните оставки на вицепремиера Валери Симеонов и вътрешния министър Валентин Радев.

Имаме много сериозна работа. Аз ги разбирам. При 4% ръст на икономиката, гоним 100 милиарда брутен вътрешен продукт, няма сфера - сутринта бяха и двата синдиката при мене, да няма видим напредък с над 10%. Подготвили сме бюджет с над 700 млн. повече за доходи на хората. Какво да правим? Имаме много по-важни теми. И ги разбирам, затова не искам да го коментирам, заяви Борисов.

Днес от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова призова за "незабавните оставки" на Радев и Симеонов заради решението на Министерския съвет оградата по границата да се обяви за обект на националната сигурност.

Това е отказ от най-високото и най-силното ни човешко право - да бъдем свободни хора. Това е посегателство към свободното слово, към журналистиката и е еманация на всичко, което се случи в последните месеци. Забраната на свободата и на свободното слово е издигната в най-високия ранг държавна политика чрез решение с постановление на МС. Ние, от ПГ на „БСП за България“, няма да допуснем това. Ето защо искаме незабавно оставката на Валентин Радев, който е внесъл това предложение и на Валери Симеонов като вицепремиер, заяви Нинова.

Всички новини
Най-четени Най-нови