Борисов обеща на хората от Хитрино, че до сряда ще се върнат в домовете си

OFFNews 18 декември 2016 в 12:48 11093 3

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с жителите на с. Хитрино и ги информира за предприетите действия на властите по бързото обезопасяване на района, съобщават от правителствената пресслужба.

Полицията е изготвила и график за организирано влизане на жители в Хитрино от 10 до 13 часа.

Осигурени са автобуси, с които да бъдат извозени хората. И днес ще продължат дейностите по вземане на размери за остъкляване и поставяне на дограми.

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с жителите, които чакаха на пункта за влизане по график и ги увери, че държавата взима всички мерки за бързо възстановяване на щетите от тежкия инцидент.

Най-късно в сряда

"Искам още веднъж да благодаря на тези над 770 души-пожарникари, полицаи, експерти, които ви помагат, защото работят с голям риск. С общи усилия правим всичко възможно жителите на Хитрино да се върнат в къщите си час по-скоро", заяви премиерът.

Той съобщи, че е получил информация от главен комисар Николай Николов, че се очаква до вторник или сряда хората да се приберат в домовете си.

Премиерът Бойко Борисов, заедно с директорa на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов, министърa на транспорта Ивайло Московски и кметa на Хитрино Нуридин Исмаил инспектираха на място действията на специализираните екипи, които провеждат операция по извозването на опасните цистерни от дерайлиралия влак в Хитрино.

Най-опасната цистерна

Тази сутрин бе транспортирана и осмата цистерна, която вчера бе подготвена за извозване.

Продължава работата на пожарните спасители и експертите по подготовка за извеждане и на останалите четири цистерни, сред които и най-рисковата, от която има съмнения за изтичане на газ в течна фаза.

Министърът на транспорта Ивайло Московски съобщи, че при тази цистерна предстоят още няколко манипулации и се надява всичко да приключи успешно.

Успоредно с работата на пожарните екипи на мястото на инцидента, ще влязат и групи на ВиК и електроразпределителното дружество, като всички останали инфраструктурни съоръжения ще бъдат прегледани за готовност за пускане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

2

Какавидков

18.12 2016 в 14:42

Дебелия е на терен. А къде е дълбоката?