Борисов: Не ме интересуват отношенията между Пеевски и Василев

OFFNews 17 юни 2014 в 08:48 2752 19

Бойко Борисов

Не ме интересуват отношенията между Цветан Василев и Делян Пеевски, аз нямам отношения нито с единия, нито с другия.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия преди консултациите при президента Росен Плевнелиев за насрочване на дата за предсрочни избори.

"Има по-важни неща от Пеевски и Василев и това е "Южен поток". Интересува ме колко е неустойката по договора, защото ние ще управляваме за разлика от другите. Ако неустойката е 10%, това са 380 млн. лв.", уточни Борисов.

Относно твърдението, че е подготовяно убийство на Пеевски той коментира: "Не става въпрос за обир на плод и зеленчук, а за убийството на един евродепутат. Не разбирам как може при това положение да пуснат заподозрените за един ден. Вместо прокуратурата да си вземе поука от това, което се случи с Цветан Цветанов, продължават по същия начин".

Според Борисов вече не е актуална темата за това, че лидерът в сянка на ДПС Ахмед Доган е поръчал неговото убийство. 

Лидерът на ГЕРБ не разбира защо се свиква днес Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), след като Пламен Орешарски не е подал оставка.

Той обвини журналиста Иво Инджев, че лъже като твърди, че като премиер се е консултирал с Делян Пеевски преди да подаде оставката на кабинета. Това може само идиот да го каже, коментира лидерът на ГЕРБ.

На въпрос за любовта на медиите на Пеевски в периода, в който управляваше ГЕРБ, Борисов обяви, че никога не е диктувал на медиите какво да пишат за него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!