Борисов: Да благодарим на Деси Радева, че пое Бриджит, за да си проведем разговорите

OFFNews 25 август 2017 в 17:35 50108 11

Снимка БГНЕС

Посещението на френския президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит отприщи нова вълна оригинални реплики от премиера Бойко Борисов. След лекия шок за Макрон от посрещането на летището с думите: "Казвам, че всички парле ву франсе", не бе подмината и съпругата му. Беше ѝ спестена реплика, подобна на тази, която чу от американския президент Тръмп (навръх националния празник на Франция ѝ се наложи да преглътне удивлението на Тръмп и думите му за физическата ѝ форма), но едва ли се е почувствала желана събеседничка след забележката на Борисов:

"Да благодарим на Деси Радева, че пое ангажимента с първата дама, за да можем да имаме време да проведем всички тези пленарни разговори".

Репликата бе казана на пресконференцията след разговора с Макрон пред френския президент, официални лица и журналисти от България и Франция. Естествено, тя предизвика шум в аудиторията, но Борисов я смълча с думите, че е било важно да си каже.

В това време съпругата на президента Десислава Радева и гостенката ѝ Бриджит Макрон разглеждаха Ботаническата градина и Двореца в Балчик. Двете се насладиха на експозицията от кактуси и сукуленти, която е втората по големина в Европа след тази в Монако, както и колекцията от тропически и субтропически растения.

Друга реплика на Борисов, която отново разсмя публиката - този път и Макрон - беше след въпрос на журналист. "Не чух въпроса, сори", каза Борисов. Въпросът го подразни и той се накара на журналиста, че не е разбрал и отново трябва да обяснява какво мисли за директивата за командироването на работници.

Последният "удар" бе по преводачката, която в един момент изчерпа търпението на Борисов, той я прекъсна, не ѝ даде да довърши превода на френски, заради важността и спешността на собствената си реплика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12329

10

Шопа

28.08 2017 в 13:30

До кога ще го избирате този идиот, да ни прави за срам навсякъде ?