Бойко: От КТБ изнесли две зали „Армеец“ за ден. А ние събирахме паричките 3.5 г.

Offnews 12 юли 2014 в 17:39 10657 25

Пари за две зали „Армеец“ са изнесли за ден. А как събирахме паричките ни, за да построим за тези три години и половина, за да оставим за хората.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Общото събрание на младежкото ГЕРБ в коментар за случващото се около Корпоративна търговска банка и твърденията на БНБ за изчезнали суми.

„ГЕРБ управляваше в най-тежката финансова криза в света и получи аплодисментите на цялата финансова общност в света. Сега, когато кризата мина, дойде Орешарски, градушка, наводнение“, коментира още Борисов.

„За колко милиарда трябва да бръкне държавата от всички данъкоплатци, за да платим за глупостта, че оставиха ДПС, БСП и „Атака” да управляват? Защото това, което казват, ще се възстановяло. Може и да се възстанови, но след три, четири, пет години. Но тогава къде ще ви е растежът, с кое ще правим магистрали, с кое ще вдигаме пенсии, с кое ще правим детски градини – хубаво правим бебета – продължавайте, ама трябват и детски градини“, коментира Борисов.

По думите на лидера на ГЕРБ той нямал нищо общо с Орешарски, следователно не трябвало да носи солидарна отговорност с БСП, ДПС или „Атака“.

За БНБ Борисов заяви: „Знаете ли заплатите в БНБ на тези, които сега казват, че не са виновни – около десет пъти по-големи от премиерската месечна заплата взимат на месец или пет пъти. Поне да са си свършили работата“.

Относно намерението за изваждането на 2 млрд. лева от Фонда за гарантиране на влоговете на гражданите Борисов заяви, че „ако си добър стопанин, трябва да знаеш от къде ще си го попълниш после. След това може да има друг случай, не се знае какво предстои”.

Предстоящите предсрочни парламентарни избори той коментира по следния начин:

„Благодаря на Господа, хората отчетоха, че пак трябва да сме първи на изборите тази година. Потвърдиха, че трябва да сме първи. А експертите и всичко това, което партията направи, за което на Цветан Цветанов трябва да му се благодари, защото това се казва партийно строителство – тухличка по тухличка, от младежи, жени, старейшини, до големия билдинг, наречен ГЕРБ – тухличка по тухличка. Вие, сте основните тухлички в този строеж. Те се строят бавно, тази тухличка се пече, за да е здрава тухла.Това са областните организации – всички вие”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!