Искров: Василев какво очаква? Че ще изтегли 205 милиона и ще замълчим?

OFFNews Последна промяна на 11 юли 2014 в 18:45 6764 16

Управителят на БНБ отговори крайно остро на обвиненията, отправени в писмо, за което се твърди, че е написано от отстранения от КТБ Цветан Василев. Пред журналисти днес Искров коментира писмото така:

"Иван Искров не взема еднолични решения, както се е произнесъл Цветан Василев. Недейте да ме вкарвате да отговарям на хора, които вероятно ще трява да отговарят на други институции и органи. Никакви поръчки не изпълнявам. Не е възможно Иван Искров да изпълни поръчка, тъй като не е едноличен собственик на капитала на БНБ. Не стана ли ясно това от работата, която върши вече 10 години?

Тук седи целият УС. 6 човека от 7 възможни. Задайте към тях, ако искате, този въпрос, който г-н Василев е казал. Какво е личното отношение на Иван Искров? Аз не съм казал нищо лично. Всичко, което споменахме в днешната пресконференция бяха заключенията на проверката на три от най-големите одиторски фирми, първо. Второ, това са неоспорими документи. Какво очаквахте? Да видим, че 205 милиона са взети на каса от едноличния собственик на капитала и да го сложим в чекмеджето на управителя, на подуправителя, как си представяте? Че и господин Василев си го представя. Веднага сме го изпратили на прокуратурата", заяви Искров.

В писмото, публикувано по-рано от името на Василев, се казва, че  "днешните действия на БНБ са масирана манипулативна кампания, част от конспиративен сценарий за разбиване на банката и продаване на безценица на активите й".

"Чия заповед изпълнявате Вие, господин гуверньор?", обръща се авторът към управителя на БНБ Иван Искров и намеква, че "сценарият" обслужва кръг от хора, заинтересовани от това да не изплатят своите задължения към КТБ.

Пред bTV банкерът посочи, че няма как да липсва документация на кредити за 3,5 милиарда, както обяви БНБ. Тези документи са иззети от прокуратурата, затова квесторите не са ги открили, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.07 2014 в 16:24

Първият цитат е казан от Искров на заседанието на КБФ в НС, което от БНТ излъчиха на живо. Аз го гледах и помня дума по дума. Това не е казано в отговор на писмото на Мустака, което се появи една снощи вечерта. Медиите да вземат по-сериозно да се информират и да следят фактите, ако желаят да ги считаме за медии, иначе ще търсим алтернативни методи да се информираме, като вече ФБ и личните блогове са нещо такова.

12.07 2014 в 15:32

Абсолютно недопустимо е за интелиентен човек (какъвто се очаква да е Искров) да говори за себе си в трето лице!
Напомня на Стоичков:)))

12.07 2014 в 13:43

В съда и прокуратурата изчезват цели съдебни дела, та някакви си кредитни досиета няма да изчезнат.
Цирка дето спретна Цацаров с арестите в КТБ никак нбе са били само за да създадат банковата паника.
Явно са им трябвали и документите.
А си представете що за държава сме след като БНБ НЕ знае какво е сършила Прокуратурата и този палячо Искров говори глупост след глупост.

12.07 2014 в 10:32

Всички- Ахмет Доган, Делян Пеевски,Цветан Василев,Цацаров,Искров -НА ГИЛОТИНАТА!!!Тогава има шанс тая държава да се оправи!

12.07 2014 в 10:30

Всички- Ахмет Доган, Делян Пеевски,Цветан Василев,Цацаров,Искров -НА ГИЛОТИНАТА!!!Тогава има шанс тая държава да се оправи!

12.07 2014 в 09:25

Искров и той е в отбора на Прасетата!

12.07 2014 в 08:43

този некадърник е за затвора !
и колкото по-дълго се бавим да го махнем от там , толкоз по-навътре ще ни влиза.

12.07 2014 в 08:18

Ако бях сценарист веднага щях да спретна едно филмче по-този заплетен сюжет.Тук трябва да отчетем и позитивната страна - нещата лека полека започват да се разплитат, но на всички стана ясно,че така повече не може да продължава.

11.07 2014 в 23:56

Имам собствено мнение за тези 205 милиона дето са изтеглени от КТБ.Предполагам че тези пари ги е нямало отдавна,просто на този ден са пуснали едно касово ордерче да уравнят касата си.Който е имал частна фирма и нагласена каса ще ме разбере.

11.07 2014 в 20:41

Някой пускал ли е жалба до БНБ за незаконни действия на някоя банка? И получавал ли е отговор на жалбата? - Тогава ще разберете, че никой не се интересува от клиентите на банките, от пострадали от банковото мракобесие! Всичко е пари! И сега циркът е кой повече ще отмъкне на гърба на народа - ГЕРБ, БСП, ДПС? Ако върнат половината от откраднатото през годините - кризата ще е блед спомен. Но никой няма да върне - битката е за още крадене!