Близнашки за министъра на изборите: Ще се съобразим с критиките на обществото

OFFNews Последна промяна на 10 август 2014 в 16:29 5360 16

Служебният премиер Георги Близнашки и президентът Росен Плевнелиев.

Ние сме чувствителни към вълненията на българското общество, така че ще се съобразим с критиките, които се отправят.

Това каза пред журналисти служебният премиер Георги Близнашки по повод назначаването и последвалото оттегляне на съдия Красимира Медарова за министър, отговарящ за изборите.

В петък с указ на президента Медарова, която се води тясно свързана с ГЕРБ, беше назначена за министър на изборите, но последваха протестни декларации на Протестна мрежа, Реформаторския блок и Института за дясна политика.

"Трябва да си даваме сметка, че всички опитни хора, които разбират от избори все пак вече са били някъде - било в ЦИК или в други форми на участие. Сама по себе си кандидатурата на Красимира Медарова не е лоша, тя е утвърден специалист и не се справи зле с изборите, но когато задкулисието реши да ти скрои номер, трудно се овладява положението", каза проф. Близнашки.

По повод появилите се в медиите съобщения, че Емилия Друмева ще поеме поста след отказа на Медарова, проф. Близнашки обясни, че името на Друмева не е опция, която се обсъжда.

"Тя не е предлагана за този пост. Тя ще бъде при мен в политическия кабинет, но няма да играе официална роля. В политическия кабинет тя ще има отговорности, свързани с евентуални промени в законодателството, тъй като стана дума, че трябва да се променят Законът за прякото участие на гражданите в изборите, Изборния кодекс и редица други неща. В приоритетите ни са формирани редица цели", коментира още служебният премиер.

На въпрос дали въобще ще има министър за изборите, проф. Георги Близнашки каза, че до края на деня този въпрос ще бъде решен. И добави, че не е изключено да няма министър, който да отговаря за изборния процес.

"Ако така остро се реагира на всяка кандидатура, която се предлага ще запазим старото положение. Не е имало министър досега, имам чувството, че който и да се предложи реакцията ще бъде еднотипна. Все още решението не е взето, до края на деня има време", каза още проф. Георги Близнашки.

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че ще има министър, отговарящ за изборите в служебния кабинет, но той не беше представен заедно с другите министри на 5 август. Очакваше се това да е политологът Димитър Димитров, но явно той се е отказал в последния момент.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.08 2014 в 22:36

Защо и двамата са с ЧЕРВЕНИ вратовръзки?

10.08 2014 в 21:49

„От днес решавам, че това правителство вече ме кефи, като аргументите ми са:

1. Никоя друга държава няма пребиван от гангстери финансов министър.

2. Да си имат правителство, за протестърите е най-бързият и сигурен начин да се изпокарат зверски.

3. Премиерът - комунист до костите на мозъка, живковист и прочие кариерист, ще разкаже играта на тази държава. Тя заслужава именно това - изборите да прави човек, който внася над 100 000 фалшиви подписа за референдум.

4. Анархистичният хаос, в който вече изпадна държавата, може да прерастне в по-готина и всеобхватна анархия.

5. Връща се Борисов, циркът ще е абсолютен!”

10.08 2014 в 20:55

На заем от Васил Петев:
Много ми е интересно, кой е този амбициозен нов служебен министър, който онзи ден се закле в името на народа, а вчера вече пристигаше с новата си служебна кола, та дори и с пилотна кола с лампа отпред, на марината на Свети Влас?! Кой е този отговорен роден тъпир, който не можа да издържи и 2 дена и вече харчи държавни пари по шапита и ресторанти?!
Номерът на служебното му BMW 7 е СА6003.
Това да не е новият правосъден…онзи ведър протестър – този истински родолюбец, който идва да провери справедливоста по нашето Черноморие?!

10.08 2014 в 20:52

На заем от Васил Петев:
Много ми е интересно, кой е този амбициозен нов служебен министър, който онзи ден се закле в името на народа, а вчера вече пристигаше с новата си служебна кола, та дори и с пилотна кола с лампа отпред, на марината на Свети Влас?! Кой е този отговорен роден тъпир, който не можа да издържи и 2 дена и вече харчи държавни пари по шапита и ресторанти?!
Номерът на служебното му BMW 7 е СА 6003.
Това да не е новият правосъден…онзи ведър протестър – този истински родолюбец, който идва да провери справедливоста по нашето Черноморие?!


#КОЙ?

10.08 2014 в 20:00

Близнашки губи позиции с тази си необичайна мекост. Утре ПМ ще реши, че не харесва цвета на обувките на някой от министрите и ще поиска оставка. Аз бих ги оставила проста да си искат - иначе се меткаме от едно "задкулисие" в друго. На мен не ми пука особено дали задкулисието е умно и красиво. Стига ми да е заформено от кариеристи, които си мислят, че са най-велики и най-важни от всички нас.

10.08 2014 в 19:03

БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ТАЗИ СНИМКА, ПРИБАВЕТЕ И МАЗНИЯ БОКЛУК ОТ БАНКЯ И УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е С ГОЛ ЗАДНИК, САМО ИЗРОДИ

10.08 2014 в 18:12

Ako tazi ne stava za ministur na izborite zashto puk da stava za sudia? Za tam po-malko pochten li triabva da si?

10.08 2014 в 18:04

“Кайзер Созе17:08 10 авг 201401
Еми това е правителство на хората.“

ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!ХИ!

10.08 2014 в 18:03

Поредното осиране на Ирландската пастирка!

10.08 2014 в 17:43

... хахахахахахахаха