Quantcast

Близнашки определи ресорите на вицепремиерите, той лично ще наблюдава външно и финансите

Нели Чолашка Последна промяна на 07 август 2014 в 16:05 1603 2

Служебният кабинет на Георги Близнашки.

Служебният премиер Георги Близнашки разпредели ресорите между вицепремиерите, министерствата и държавните агенции, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране, ще наблюдава работата на министрите на икономиката и енергетиката, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните, както и на околната среда и водите.

Тя ще отговаря и за взаимодействието на правителството с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, с Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, ДКЕВР, КРС, Патентното ведомство и агенциите за ядрено регулиране и за приватизация и следприватизационен контрол.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков ще координира дейността на министрите на образованието и науката, младежта и спорта, на културата и на здравеопазването.

Той отговаря също за работата на Държавната агенция за закрила на детето, Националния компенсационен жилищен фонд, НСИ и националните агенции за оценяване и акредитация и за професионално образование и обучение.

Дейността на министрите на отбраната и на вътрешните работи ще следи заместник министър-председателят по правосъдие, вътрешен ред и сигурност и министър на правосъдието Христо Иванов.

Той ще наблюдава също работата в държавните агенции за бежанците, „Държавен резерв и военновременни запаси”, „Национална сигурност” и „Технически операции”, както и на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

На вицепремиера по управление на средствата от Европейския съюз Илияна Цанова е поверено осъществяването на контрол върху дейността на Държавната агенция за българите в чужбина.

Премиерът Георги Близнашки лично ще наблюдава работата на министрите на външните работи и на финансите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.08 2014 в 13:12

Както се вижда, никой няма да отговаря за административната реформа, а тя е толкова важна, колкото и финансите на държавата. През глупави администратори изтичат повече пари на данъкоплатците, отколкото се стичат в хазната. Вижда се от дефицита в бюджета.

07.08 2014 в 16:47

Много бе, хахаха...

https://www.youtube.com/watch?v=hPX_D0QL4FE