Quantcast

Правосъдният министър без адвокатски права - не плащал членски внос

OFFNews Последна промяна на 07 август 2014 в 16:25 4042 6

Христо Иванов

Служебният министър на правосъдието Христо Иванов е с отнети адвокатски права, сочи справка в регистъра на адвокатурата.

Информацията беше оповестена от сайта "Гласове" и според нея от 2009-а година досега Иванов е наказван многократно, като последното му наказание е лишаване от правото да упражнява адвокатската си професия за срок от 28-и март до 28-и септември 2014-а година.

Отговорът на правосъдното министерство не закъсня: "Изнесената информация, че министърът на правосъдието Христо Иванов "е лишен от правото да упражнява адвокатска професия", няма законово или друго отношение към заемания от него пост в служебния кабинет.

Наложените наказания по Закона за адвокатурата и са свързани с неплащане в срок на членски внос към Софийска адвокатска колегия – уточняват още от пресслужбата на министерството на правосъдието.

Цитираните нарушения не са свързани с уронване престижа и достойнството на професията или нарушаване на професионалната етика и морала и не нарушават адвокатска тайна. Предвид ангажираността на Христо Иванов в неправителствения сектор, той не е упражнявал адвокатска професия в последните години.

Министърът ще плати наложената глоба, както и изискуемите членски вноски, за да бъдат възстановени адвокатските му права."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2014 в 19:58

Argo, изявлението на пресцентъра на Министерство на правосъдието беше още в късния обяд около 13ч. Та не съм чакал, за да прочета НОВИНАТА тук.
:)
Колкото до съдържанието ще си позволя да сложа няколко мнения набързо, трак:
*
Алоуууууууу, Иванов, мизерник такъв, имаш и наказание "Порицание", аре не ми обяснявай, че ти е наложено заради членския внос, това наказание не се налага за такива работи. И не омаловажавай нещата- човек дето не си плаща задълженията министър ли ми става. Мизерник. И наказанията ти са няколко, не едно. С други думи те са те наказвали ти си си ги слагал на оная работа. И такъв министър ще ми става!
*
Е такъв човек ли ще ми слага Плевнелиев в едно правителство, който не си плаща задълженията? Ами щом ще ни е за пример, дай и ние да не си плащаме задълженията към държавата!
*
Няма какво да ни съобщават от Министерството на правосъдието. Искаме спешно изявление от Висшия адвокатски съвет, за да разберем причината за всяко едно наказание на настоящия министър. Всяко едно отделно. Причините вероятно са различни, защото наказанията са много, а последното е и най-тежкото възможно. Искаме да знаем на кого точно поверявате правосъдното министерство.хаде протестър, къде сте? Не Искате ли спешно изявление от Висшия адвокатски съвет, за да разберете причината за всяко едно наказание на настоящия министър? Всяко едно отделно. Причините вероятно са различни, защото наказанията са много, а последното е и най-тежкото възможно. Не искате ли да знаете на кого точно се поверява правосъдното министерство?
А само то ли е?

07.08 2014 в 19:57
Не е необходимо да е адвокат, за да е правосъден министър.

07.08 2014 в 19:56Не е необходимо да е адвокат, за да е правосъден министър.

07.08 2014 в 17:37

Тарикат адвокат, а сега министър.От първия рушвет ще се издължи навярно. Министър-председател с красив идеал - комунизъм и потресаващи изяви в първостепенните неотложности за новото правителство. Порожанов освен,че е с опит на различни държавни поприща, като съветник на Илхам Алиев приближил Азербайджан към ЕС е и бит. Не се разбра защо го биха, но все пак като в поговорката един бит - за двама не бити.Нямам усещане, че нещо се е променило. Направо е страшно. Все по-страшно става.

07.08 2014 в 17:24

Защо трябва да се радваме.Облякъл се Илия,та пак в тия.
Не ни трябва държава,а военен с малко акъл(няма да е трудно да намерим,но не Мутрата-той е много умен)и бой с черпака по п....те.Бой,бой и само бой(и да се почне от мръсната циганска паплач).Само така ще се оправим.

07.08 2014 в 16:47

Великов, като прочете тази статя, ще му хврънат очите от радост. Ще заприлича на Митю Очите:))))