Правосъдният министър без адвокатски права - не плащал членски внос

OFFNews 07 август 2014 в 16:25 6744 6

Христо Иванов

Служебният министър на правосъдието Христо Иванов е с отнети адвокатски права, сочи справка в регистъра на адвокатурата.

Информацията беше оповестена от сайта "Гласове" и според нея от 2009-а година досега Иванов е наказван многократно, като последното му наказание е лишаване от правото да упражнява адвокатската си професия за срок от 28-и март до 28-и септември 2014-а година.

Отговорът на правосъдното министерство не закъсня: "Изнесената информация, че министърът на правосъдието Христо Иванов "е лишен от правото да упражнява адвокатска професия", няма законово или друго отношение към заемания от него пост в служебния кабинет.

Наложените наказания по Закона за адвокатурата и са свързани с неплащане в срок на членски внос към Софийска адвокатска колегия – уточняват още от пресслужбата на министерството на правосъдието.

Цитираните нарушения не са свързани с уронване престижа и достойнството на професията или нарушаване на професионалната етика и морала и не нарушават адвокатска тайна. Предвид ангажираността на Христо Иванов в неправителствения сектор, той не е упражнявал адвокатска професия в последните години.

Министърът ще плати наложената глоба, както и изискуемите членски вноски, за да бъдат възстановени адвокатските му права."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови