Близнашки назначава 45 зам.-министри

OFFNews 11 август 2014 в 08:04 10282 3

Проф. Георги Близнашки

Снимка Миро Златев/Булфото

Проф. Георги Близнашки

45 ще са заместник-министите в служебното правителство, които ще бъдат назначени от премиера проф. Георги Близнашки, пише "Труд".

Повечето министри ще имат по трима заместници.

Изключение от тях са военният министър Велизар Шаламанов и министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов, които по всяка вероятност ще имат по двама заместници.

Един от членовете на 20-членния политически кабинет на проф. Близнашки ще е проф. Емилия Друмева, обяви самият той вчера.

По всяка вероятност един от тримата зам.-министри в образованието ще е Ваня Кастрева, сега началник на Регионалния инспекторат по образованието в София. Тя ще отговаря за средното образование и сред задачите й ще бъде организацията на поправителната сесия на матурите през август-септември, както и началото на новата учебна година.

Очаква се днес на извънредно заседание ВСС да освободи временно двама съдии и един прокурор, които ще са зам.-министри в служебния кабинет. Те са съдиите Петко Петков и Аглика Адамова, които ще са зам.-министри на правосъдието, и прокурора Андрей Янкулов, който ще е зам. вътрешен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!