Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бившият шеф на ВВС предложен за началник на отбраната

OFFNews 26 януари 2016 в 14:31 4638 2

Бившият шеф на ВВС предложен за началник на отбраната

Снимка OFFNews

Съветът по отбрана при Министерството на отбраната е взел решение да бъде стартирана процедура за назначаването на генерал-лейтенант Константин Попов на длъжността „началник на отбраната“, съобщиха от пресцентъра на военното министерство.

Попов ще смени настоящия началник на отбраната вицеадмирал Румен Николов, който е достигнал възраст за пенсиониране. Към момента Константин Попов, който беше командир на Военновъздушните сили (ВВС), е заместник на Николов. Номинацията му е направена "предвид деловите, командни и личностни качества на генерал-лейтенант Константин Попов, и професионалния му опит, включително и от службата в Щаба на Военновъздушния команден компонент (Юг) на НАТО", уточняват от МО.

Предстои министърът на отбраната Николай Ненчев да предложи кандидатурата пред правителството, което от своя страна ще предложи на президента да издаде указ за назначаването на генерала на поста. Президентът ще трябва да издаде указ и за освобождаване на Румен Николов от поста началник на отбраната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!