Бат' Сали: Циганите се стремят да допринесат за благото на България

OFFNews Последна промяна на 08 април 2015 в 08:45 4900 8

Бат' Сали: Циганите се стремят да допринесат за благото на България

Циганите са добри, изстрадали хора, които се стремят да допринесат по всякакъв начин за благото на България – това заяви в предаването „Тази сутрин” по bTV в Деня на ромите депутатът от ДПС Александър Методиев.

„Негативното отношение към нас излиза от това, че политическите партии печелят дивиденти на гърба на ромите – когато има нещо негативно в нашата страна, то се приписва на ромите”, коментира депутатът, известен като Бат’ Сали.

Той призна, че пътят от циганската махала в Самоков до парламента за него е бил труден. „Етикетът „циганин”, лепнат на моя етнос, трудно пробива в нашето общество. От десетилетия циганите сме гонени”, посочи той.

Александър Методиев отпави критики към депутатите от Патриотичния фронт, които използваха обидни думи и квалификации по адрес на ромите в България. „Навсякъде има зли зрънца – в един килограм жито винаги ще намерите гнило зрънце, но винаги, когато има негативизъм в цялата страна, обвинението е към ромите. Има голям процент битови инциденти в цялото общество. Медиите винаги се спират на негативните неща при ромите”, подчерта още депутатът.

„Не само в нашия етнос има гнили зрънца, има ги и в съществуването на цялото общество, има го от самото създаване на човека”, посочи още Методиев.

Когато влезе в 43-тото Народно събрание, той влезе като депутат от Кюстендил заради схемата за разпределение на мандатите, въпреки че за партията му ДПС в града гласуваха едва около 800 души. Тогава срещу депутата от ДПС се родиха силни негативни настроения и в Кюстендил се порведоха протести. „Това си е техно право, всеки има право на негативно отношение към някоя личност или някой етнос. И днес ще посетя Кюстендилска област и София област. Ще раздаваме от името на моя екип и от ДПС пакети с храни за празника”, отговори Александър Методиев.

„Нежелан съм, защото с моята поява промених статуквото на БСП в Кюстендил и Дупница”, коментира той.

Депутатът коментира и ситуацията в ромската махала в Пазарджик, където ДАНС проведе серия от акции срещу разпространението на радикален ислям и недемократична идеология. „Ромите в Пазарджик са много добри хора, склонни към доброто, не към злото. Не съм се интересувал дали наистина има радикален ислям, но съответните институции ще проверят какви са радикалните възгледи на съответния етнос или съответната личност”, заяви Александър Методиев.

Той подчерта, че се смята за циганин, не за ром, и се гордее със своя етнос и произход. „Не харесвам думата ром, защото роми ни направи демокрацията, която е изкуствена в нашата страна. Ром е кафява алкохолна напитка в стъклена бутилка. Аз за себе си съм убеден, че съм циганин, цигани сме родени и цигани най-вероятно ще си отидем от този свят”, коментира Методиев в Деня на ромите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2015 в 21:50

Циганите са измет, политиците ги толерират за да им помагат на изборите - все пак кой ще си продаде гласа за две кебапчета. Няма държава която да поддържа циганите си и да е икономически добре. Факт!

08.04 2015 в 14:26

От ром научих, че те предпочитат да бъдат наричани "роми" и че "цигани" ги обижда. Е, добре. Името не е проблем, една елементарна учтивост. Сред тях има работещи, свестни хора, с които може да се говори нормално.

Но това говедо бат'Сали си е престъпник за затвора, а не за народен представител, било на българи, било на роми. Точно той е циганин.

08.04 2015 в 10:06

Ако бат Сали смята, че "циганин" е "етикет, лепнат на неговия етнос", да се запише на ускорен курс по български за чужденци в ИЧС-то. Циганин е думата, с която на български се нарича неговият етнос. Каквото стои зад тази дума, е дело на самия етнос. За сравнение може да научи и други европейски езици - унгарски, румънски, чешки, словашки, полски, за да види, че и там стои същото зад думата "циганин".

08.04 2015 в 09:39

мангала е същество без морал, това е абсолютен и неоспорим факт. Веднъж проумели го може да търсим решение как да се избавим от тази напаст

08.04 2015 в 09:34

НЕЗАВИСИМО ОТ ЕТНОСА ,
потомствените бенефициенти, професионалните безработни, размножаващите се от 12 годишни, излишните паразити, тези без принос към обществото и социалната система, тези без задължения, а само с права и свободи, тези които не плащат данъци , тези дето имат книжки без да са сядали в учебна кола СА ГНУСНИ БОКЛУЦИ! НЕЗАВИСИМО ОТ ЕТНОСА !

НЕЗАВИСИМО ОТ ЕТНОСА, ТЪРПЕНИЕТО НА ХОРАТА КЪМ БОКЛУЦИТЕ СВЪРШВА!

08.04 2015 в 09:16

Ахахахахахахахахахаа, защо това изказване не е Виц на седмицата бе,ахахахах...

08.04 2015 в 09:13

Стремят се да отнесат благото на България :))

08.04 2015 в 08:56

Да, Методиев, гнили зрънца има навсякъде. Но във вашия случай са цели реколти с такива.