Бареков: Нашето време предстои, евроизборите бяха само прелюдия

OFFNews 10 август 2014 в 15:55 2249 23

Николай Бареков

Нашето време тепърва предстои, евроизборите бяха само прелюдията, обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по време на Областен съвет на формацията в Бургас.

"Никой не очакваше от нас да вземем 11%, това разби плановете на статуквото. Те искаха да се появят една-две техни патерици и да си продължат постарому.

Ако БСП бяха взели повече гласове, щяха да излязат и да кажат – няма нужда от нови избори, хората си ни искат. Но нашият резултат провали сметките им. А това предизвика ДПС да действат бързо, неслучайно Местан пръв поиска предсрочни избори", обобщи ситуацията Николай Бареков.

Той каза още, че има отрезвяване от ГЕРБ. "80% от хората не ги приемат. Ако стане така, че те спечелят вота, на есен ще има нови заграждения пред НС", прогнозира лидерът на ББЦ.

Според него единствената нова формация, която има шанс да се пребори за влизане в следващия парламент е ББЦ. От старите партии шансове за влизане имат ГЕРБ, БСП, ДПС. Останалите формации са в "зоната на здрача", каза Бареков.

Той коментира и отказа на съдия Красимира Медарова да се откаже от поста министър по организация на изборите. По думите му решението й е единственото правилно при така създадените обществени нагласи.

Нека президентът Плевнелиев да назначи еднакво отдалечен от всички партии министър с ресор "избори" или да помисли дали изобщо е необходим такъв, при положение, че организацията на вота през октомври е задължение и отговорност на премиера Георги Близнашки и целия кабинет, посъветва новият политик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!