Quantcast

Президентът даде възможност на Бареков да излъчи свой член в ЦИК

OFFNews Последна промяна на 06 август 2014 в 09:53 1975 6

Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев е издал указ, с който дава възможност да бъде проведено изслушване на кандидат за член на Централната избирателна комисия (ЦИК), излъчен от "България без цензура".

С указа са утвърдени правилата, по които ще се проведе публичната процедура за изслушване на коалицията от партии „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден", която има избрани с нейната листа членове на Европейския парламент. 

Правилата предвиждат публично оповестяване на писмените мотиви на коалицията, документите на кандидата, както и предоставяне на информация за неговата професионална биография. До 10 август на e-mail адрес: [email protected] или по пощата на адрес: гр. София, бул. „Дондуков“ № 2, могат да се изпращат становища и въпроси към предложения кандида.

Публичното изслушване на кандидата за член на ЦИК ще се проведе на 11 август т.г. (понеделник) в 10.00 часа и ще бъде предавано в реално време на интернет адрес http://www.president.bg/static56/Online-video/ .

Обещанието за задвижване на процедурата беше дадена от президента след срещата му с лидера на ББЦ Николай Бареков.  Очакваме президентът да назначи представител на нашата партия в ЦИК, за да не излезе, че държавата върви срещу ББЦ, каза пред журналисти председателят на ПП „България без цензура” Николай Бареков след консултациите при президента на 1 август.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2014 в 12:27

Тази глупост произтича от спазването на закона. Законът не е глупав, глупави са тези, които гласуваха за дудука на евроизборите

06.08 2014 в 11:49

Редно е по-големите партии, дори и извънпарламентарни, да имат свой представител в ЦИК. В това отношение президентът е стигнал явно до идеята, че по този начин никой нямада има съмненияза работата на ЦИК. Поздравления за решението!

06.08 2014 в 11:21

Напълно заслужено.

06.08 2014 в 11:00

Надявам се да бъде излъчен компетентен човек, защото аман от разбирачи.

06.08 2014 в 10:46

Има резон, все пак са четвърта сила в страната след последните избори.

06.08 2014 в 10:31

И сега на кого да се даде мястото а г-н Президент. На ВМРО, на Ангел Славчев и компания, на радикалните последователи на Бареков, на Пеевското лоби или на Цветан Василевото. Що за глупости творите г-н Плевналиев. И в правен аспект, да не говорим за моралната страна на нещата. За ПБ няма ли указ. С какво е по различен Бареков. Защото е по-нахален ли, или защото се отказа да ви лае като зло куче и вие му се отблагодарявате. Тук вече нещата намирисват. вземете се в ръце.