Президентът даде възможност на Бареков да излъчи свой член в ЦИК

OFFNews 06 август 2014 в 09:53 2582 6

Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев е издал указ, с който дава възможност да бъде проведено изслушване на кандидат за член на Централната избирателна комисия (ЦИК), излъчен от "България без цензура".

С указа са утвърдени правилата, по които ще се проведе публичната процедура за изслушване на коалицията от партии „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден", която има избрани с нейната листа членове на Европейския парламент. 

Правилата предвиждат публично оповестяване на писмените мотиви на коалицията, документите на кандидата, както и предоставяне на информация за неговата професионална биография. До 10 август на e-mail адрес: [email protected] или по пощата на адрес: гр. София, бул. „Дондуков“ № 2, могат да се изпращат становища и въпроси към предложения кандида.

Публичното изслушване на кандидата за член на ЦИК ще се проведе на 11 август т.г. (понеделник) в 10.00 часа и ще бъде предавано в реално време на интернет адрес http://www.president.bg/static56/Online-video/ .

Обещанието за задвижване на процедурата беше дадена от президента след срещата му с лидера на ББЦ Николай Бареков.  Очакваме президентът да назначи представител на нашата партия в ЦИК, за да не излезе, че държавата върви срещу ББЦ, каза пред журналисти председателят на ПП „България без цензура” Николай Бареков след консултациите при президента на 1 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови