Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Банов: Не е вярно, че ГЕРБ не се грижи за културата

OFFNews Последна промяна на 08 март 2019 в 18:48 1423 1

За всеки е видно, че визиите на левите за България са единствено популизъм и лъжи. Предстоящите европейски избори са много ключови и нашата задача е да мотивираме хората да останат тук и да гласуват, тъй като непосредствено преди вота има натрупване на почивни дни. В противен случай идва тежкият популизъм на социалистите.

Това заяви министърът на културата Боил Банов пред участничките в осмата политическа академия на Жени-ГЕРБ във Велико Търново.

Лансира се лъжлива мантра, според която ГЕРБ не се занимава и не се грижи за културата и изкуството, каза пред аудиторията Банов.

Той твърди, че в момента системата на театрите и филхармониите работи отлично - „Никой там не може да се оплаче, че има финансови ограничения. Осигуряваме пари не само за заплати, но и за творческата дейност. Музеите и галериите по места също получават добри пари, знаят какво ще получат и е важно какъв е самият им мениджмънт. За киното тази година има с 2 милиона повече – от 13 на 15 милиона. За културно наследство също има повече средства. Правителството увеличава и парите за читалища, парите за култура в общините“, заяви министърът на културата.

„Не е вярно, че ГЕРБ не се грижи за културата. Имайте самочувствие и опровергавайте тази лъжлива мантра“, категоричен е Банов. 

На осмата политическа академия председателят на Жени-ГЕРБ Ирена Соколова заяви, че "Банов е сред емблематичните министри на това правителство".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови