"Бъчварова начело на МВР е най-добрият подарък за 8 март"

OFFnews 08 март 2015 в 12:56 2731 9

Снимка Миро Златев/Булфото

Кристалина Георгиева и Бойко Борисов

"Рокадите в правителство са най-хубавият подарък, които г-жа Румяна Бъчварова и премиерът Бойко Борисов направиха на жените в България за 8-ми март. "

Това каза заместник-председателят на Европейската комисия и комисар за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева пред журналисти, предаде „Фокус“.

„Чудесно е да имаме и у нас жена на такава отговорна позиция“, посочи Георгиева. По думите й, всички смятат, че жените ги бива за образованието и културата, но не и в силовите функции.

„Ето, че г-жа Бъчварова сега доказва и ще доказва, че може да се справи. Познавам Румяна Бъчварова и тя е много отговорен човек, изключително сериозна. Щом е казала „да”, значи че тя самата вярва, че може да се справи с работата, което значи, че щом тя вярва в това и аз вярвам в нея“, допълни Георгиева.

Еврокомисарят заяви, че всяко едно правителство по света от време на време трябва да прави рокади и те се налагат по обективни и субективни причини и България не е изключение.

„Да не забравяме, че в България има правителство, което работи в условията на многопартиен парламент и в тях то съумява да се справя със задачата си, а очакванията в обществото са за стабилност, но хората казват работете по делата да ви познаем“, посочи тя.

Кристалина Георгиева допълни, че една жена трябва да бъде преди всичко готова да мисли за другите. „С това се различаваме жените - природата ни е направила по-чувствителни към въжделенията и страданията на другите. Една жена винаги трябва да бъде в добро настроение и хубава“, каза още Георгиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!