Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БСП няма да подкрепят Бъчварова за вътрешен министър

Ивайло Анев 06 март 2015 в 08:24 2949 2

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Депутатите от БСП Янаки Стоилов и Атанас Мерджанов

БСП няма да подкрепи номинацията на Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Това заяви пред bTV депутатът от левицата Янаки Стоилов.

Той заяви още, че депутатите от БСП може и да гласуват "въздържал се" за оставката на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков.

Той напусна, след като стана ясно, че намерението му да бъдат избрани нов главен секретар на МВР на мястото на Светлозар Лазаров и шеф на ДАНС на мястото на Владимир Писанчев е осуетено. Бойко Борисов веднага прие оставката и ядосано заяви, че нямало да допусне да му въртят "номерца". На следващия ден Борисов отиде в парламента и от трибуната заяви, че ще освободи Лазаров и Писанчев и номинира вицепремиера по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи.

Според Янаки Стоилов левицата щяла да обсъди и вероятно да се въздържи и по отношение смяната на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

Депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов, който също беше в студиото, посочи, че няма причина Реформаторите да не подкрепят Бъчварова. Той подчерта, че Реформаторите от самото начало на това управление настояват за смяната на Лазаров, Писанчев и шефа на ДАТО.

Вчера от Патриотичния фронт също обявиха, че ще подкрепят новоназначението. На въпрос в студиото за конспирации, свързани с ДПС, съпредседателят на фронта Красимир Каракачанов посочи, че няма световна конспирация, която да клати държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews