Румяна Бъчварова няма да сменя зам.-министри в МВР

OFFNews 07 март 2015 в 09:45 4626 1

Румяна Бъчварова

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Румяна Бъчварова

Номинираната за министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова обяви, че няма да сменя заместник-министри, щом кандидатурата й бъде потвърдена от Народното събрание и встъпи в длъжност.

"Ще се съобразя с кадровата политика на министър Веселин Вучков по отношение на заместник-министрите на Министерството на върешните работи", заяви вицепреимерът Бъчварова пред БТА.

Приемственост ще има и по отношение фигурата на главния секретар, каза Бъчварова с уговорката, че няма да коментира имена и с мотива, че "не е редно да говоря, преди кандидатурата ми за министър да е гласувана официално".

Румяна Бъчварова бе посочена за втория вътрешен министър във втория кабинет "Борисов" от премиера след като Веселин Вучков подаде оставка по време на заседание на Министерския съвет на 4 март. Неговият мотив бе несъгласието му с решението на премиера да осуети смяната на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, на шефа на ДАНС Владимир Писанчев и на ДАТО - Цветан Китов. Ядосан, премиерът Бойко Борисов прие оставката веднага и я определи като "номерца", а на следващия ден отиде в парламента, за да обяви, че все пак ще смени Лазаров и Писанчев. Вчера и двамата подадоха оставки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови