Атанасова към ПП: Да нямате фетиш към решетките? Пазите се от работодателя си, и по комунизма не беше така

Ружа Райчева Последна промяна на 20 май 2022 в 09:36 856 1

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова настоява да се разбере кой е поставил решетките пред централния вход на Народното събрание. Тя попита "Продължаваме промяната" дали имат фетиш към решетки и им каза, че по този начин депутатите се пазят от своя работодател - гражданите и избиратели им. 

В декларация от парламентарната трибуна Атанасова се възмути, че никой не отговаря на въпроса кой и защо е поставил металните решетки и кой ще "плати сметката". Вчера стана ясно, че те са се появили без разрешението на председателя на парламента Никола Минчев. Той заяви, че са били поставени по искане на НСО, след като на протеста на "Възраждане" през януари се стигна до "известен пробив в линията, която полицаите бяха оформили".

"Вероятно знаете, г-н председател, че за да говорим за парламентаризъм, отношение към думата има не само буквата на закона, но и духът атмосферата, архитектурата, възприятието и доверието. Съгласно буквата на закона никой не може да унищожи сграда паметник на културата като монтира съоръжения. Кой закон спазихте, г-н председател, при допускането на тази гавра на паметник на културата от национално значение?", попита тя. 

Десислава Атанасова коментира още, че тази сграда е една от първите построени след Освобождението - символ на независимостта на българската държава, като през парадния вход е влизал Фердинанд, за да приветства българския народ след обявяването на Независимостта на България. 

"Нали се разхождахте с табели "Нас не ни е страх"? Нали зачитахте волята народна и по тази воля сте в тази зала? Дори и в най-мракобесните времена на комунистическия режим, никой не си е позволявал подобно нещо със сградата на българския парламент. Да не би пък промяната имате някакъв фетиш към решетките? Не знам дали осъзнавате, че се пазите от вашия работодател - срещу тях издигнахте метални стени. Остава да изкопаете воден ров или да пуснете ток по решетките!", заяви лидерът на групата на ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14677

1

случайно прочетох

20.05 2022 в 15:48

Атанасова не знам какво помни от комунизма в Дулово, а и не ме интересува, но се дразня, че е на всяка манджа мерудия...