Асен Василев е вероятният премиер от ПП. Социологията за коалицията с ДБ била на кантар

Таня Николова 18 август 2022 в 09:26 5582 5

Андрей Гюров

Снимка Стопкадър: Нова тв

Андрей Гюров

Асен Василев вероятно е човекът, когото "Продължаваме промяната" ще издигне за премиер, ако спечели изборите.

Това стана ясно от интервю на Андрей Гюров - доскоро депутат от партията на Кирил Петков и Асен Василев.

Гюров подчерта, че няма финално решение кой да бъде предложен за министър-председател, но припомни, че при опита за реализиране на третия мандат изборът на ПП е бил именно Василев.

Той не отговори на въпрос какви ще са ходовете на партията, ако не тя, а ГЕРБ спечели изборите. Според Гюров ПП има силна увереност, че именно тя ще е победител.

Все още не е решено и дали "Промяната" ще се яви на вота заедно с "Демократична България" - нещо, за което ДБ нееднократно призова, но ПП не отговори. За регистрация на коалиция има срок до 27 август.

Вчера обаче ЦИК обяви, че не е възможно двете партии да се явят заедно. Ето защо

Социология имаме, получихме нова информация, данните не са еднозначни, каза пред Нова тв тази сутрин Андрей Гюров по темата с коалицията. По думите му съществуват периферии от двете страни на коалицията, която може да бъде загубена при явяване заедно. Същевременно има и ползи от едно потенциално обединение, отчели социолозите в проучване, което ПП е поръчала специално, за да прецени дали да се яви самостоятелно на изборите на 2 октомври или не.

За всички е ясно, че ПП и ДБ ще управляват заедно в един бъдещ момент, каза отново Гюров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

4

pisnamiotmutri

18.08 2022 в 14:47

3. ;D ох, че смешно - тролещ професионалист икономист. За 20 години упражнения в корупция и Борисов стана успешен диктатор и Пеевски стана най-опитния бизнесмен. Моралът е за слабите.

5827

2

pisnamiotmutri

18.08 2022 в 12:42

1. ами нови ще са, няма да са старите комунисти и слугите им охранители. Колкото по-малко крадливи експерти с 20 годишен опит тип Данчо Мента по-добре.

 
X

Подкастът на OFFNews