Ангел Джамбазки: Смисълът на местните избори е да се помага на хората

Екоминистърът Нено Димов се обяви против либералните идеи

OFFNews 31 август 2019 в 17:30 2403 0

Конференция на ВМРО

Снимка ВМРО, пресцентър

„Предстоят важни избори. Сега трябва да препокрием резултатите от евроизборите“, призова евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той откри традиционната конференция на ВМРО, която се провежда на 31-и август и 1-и септември в Мелник, организирана от него и Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ). Темата на форума е „Европейският съюз и националните държави“. Проявата има за цел да развие всеобхватна дискусия за бъдещето на различните европейски нации в рамките на Европейския съюз, посочиха от пресцентъра на партията.

„Сега трябва да се фокусираме и да направим така, че да продължим да отстояваме интересите на българските граждани. В българското политическо пространство има една родолюбива политическа организация и това е ВМРО. Сега е моментът ВМРО да стане неизменна част от управлението на държавата, за да продължим да отстояваме интересите на българските граждани“, подчерта Джамбазки в словото си.

Той посочи, че Европа на отечествата и нациите е на дневен ред в дебата за ЕС. „Идеята е да отстояваш суверенитета и националността, за да бъде сложен край на либералния геноцид. Сега е времето да отстоим вековните си идеали и да защитим нашите сънародници от пълзящия либерализъм“, заяви евродепутатът.

Общинският съветник, председател на „Патриоти за София“ и член на националното ръководство на Организацията Карлос Контрера бе категоричен, че „европейските избори показаха здравия смисъл от обединение на разумно мислещите, патриотични и отстояващи българщината сили“. Според него е логично този процес да продължи и предстоящите местни избори са добра възможност това да се реализира.

„Както на европейско, така дори и на общинско ниво основната тема, която вълнува хората, е сигурността. Въпреки огромния си икономически и технологичен напредък, през последните десетилетия институциите се провалят в тази сфера. Поради тази причина очакваме това да бъде темата, на която избирателите ще търсят откровени отговори и решения от политиците“, заяви Контрера.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов изнесе лекция по темата за консерватизма. Основният акцент в нея бяха човекът, общността, традиционното семейство и ценностите, които те носят.

„Срещу безродниците политическата битка е успешна, когато се провежда без войни и кръв. Консервативно-патриотичната вълна, която се надигна в Европа, ще се радвам да даде своите плодове, преди да се стигне до крайности. Човек живее в определена среда, където негови близки хора са семейството, родината. Семейството е това, което ни крепи – разрушим ли го, губим корените си. Така човек става лесно манипулируем. А манипулират ли съзнанието на човека по отношение на пола – това вече е нещо различно, това не е човек“, акцентира екоминистърът.

„Следващото нещо, което се атакува, е общността. Либералните идеи атакуват консервативните ни ценности. Идеалите на тези хора са сгрешените ценности, които водят до това един индивид да е слаб и лесно контролируем. Това, че 7-8 министри гласувахме против, и благодарение на ВМРО, Истанбулската конвенция не беше приета, е една малка битка. Тя трябва да продължава и на местно ниво, на държавно и европейско паралелно“, каза още той в лекцията си.

На конференцията, организирана под патронажа на АКРЕ, присъстват над 200 младежи от цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови