Ако мандатът стигне до Демократична България, ще има правителство, обеща Христо Иванов

Нито глас за Пеевски, призова съпредседателят на ДБ

OFFNews 03 ноември 2021 в 18:46 4598 4

Снимка Архив

Хората са уморени от липсата на перспектива за управление, което ще направи сериозна промяна, заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов пред бТВ. Според него хората искат промяна с посока, а не само нови лица.

Той смята, че Демократична България е най-успешната коалиция в парламентарната история на България.

Същевременно Иванов обеща, че ако мандатът стигне при тях, то правителство ще има.

Нито глас за Пеевски

"ДПС посягат на символа на българската държавност, лансирайки Делян Пеевски във Велико Търново", заяви още съпредседателят на Демократична България.

Според него този акт на Движението за права и свободи е "върховна наглост".

Иванов призова другите партии да подкрепят инициативата на ДБ "Нито глас за Пеевски". Към момента тя е подкрепена от "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев.

"Призовавам всички партии да поискаме оставката на Пеевски, на този феодал, който именно на мафията крепи властта си. Ние трябва да си освобождаваме държавата град по град, но епицентърът на тази битка е Велико Търново."

Радев и коронакризата

Съпредседателят на ДБ коментира още, че противоепидемичните мерки са закъснели, а сега президентът трябва да свика КСНС.

Според него основните партии трябва да бъдат призовани да не се заиграват със здравната ситуация за предизборни цели.

"Силно впечатление прави, че Радев не е направил апел за ваксиниране, той трябва да прояви държавническо поведение", заяви Иванов.

По думите му президентът трябва да последва примера на Лозан Панов и да призове хората да се ваксинират:

"Един политик трябва да прояви отговорно поведение."

Броенето на контролните разписки

Напълно излишен опит за контрол, целящ да се обезсмисли машинния вот - така Иванов коментира решението на ЦИК на изборите на 14 ноември всички контролни разписки от машините да се броят.

Според него с това решение бившите управляващи и ДПС просто се борят с бъдещето. По думите му в страната се правят различни опити за гласуване с хартиени бюлетини, а не с машини - подаване на заявления за подвижна кутия и разделяне на секциите, така че избирателите да бъдат под 300 души, при което се налага да се гласува с хартия.

"Борисов, колкото и да ни е срам, че този човек ни е бил премиер, абсолютно нищо не разбира и говори абсолютни тъпотии" - така Иванов отговори на лидера на ГЕРБ, който миналата седмица обвини ДБ, че контролирали софтуера на машините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

03.11 2021 в 19:31

Дайте първо да видим дали номерът на ИТН, ГЕРБ, БСП и ДПС за броене на ръка ще мине. Тези четирите абревиатури са си сериозна пречка за промяна