Адв. Менков: Часове, преди да бъде арестуван Борисов, Кирил Петков е разпитан като свидетел

"Написано е, че Борисов е изнудвал някого - но не пише кого, кога и как", твърди още адвокатът

Рени Петрова 18 март 2022 в 01:59 11692 3

Снимка БГНЕС

Министър-председеталят Кирил Петков е разпитан като свидетел часове, преди да бъде арестуван бившият премиер Бойко Борисов.

Това стана ясно от думите на Менко Менков - адвокат на лидера на ГЕРБ. Менков говори пред медиите, след като излезе от Главна дирекция "Национална полиция", където е задържан Борисов. 

Адвокатът каза, че е образувано досъдебно производство на 17 март - при условията на неотложност. Според Менков към момента няма повдигнато обвинение на Борисов.

"Ще си прекара нощта в мястото за задържане, както и другите две лица (Владислав Горанов и Севделина Арнаудова). Очаквам утре разследващите да докладват на прокуратурата", каза той в отговор на въпрос какво предстои за Бойко Борисов. 

"Става въпрос за същата проверка по сигнал на сдружението БОЕЦ от 10 декември. Сигналът е разпечатка от публикации в медии, в които се твърдят какви ли не неща за Борисов. Преписката съвпада с досъдебното производство за сигнала на БОЕЦ", каза още адвокатът. 

Менков твърди, че първото действие по проверката е разпит на министър-председателя Кирил Петков като свидетел: "Той е разпитан на 17 март".  

Адвокатът обясни, че е запознат с протокола от претърсване на дома на Борисов, както и че няма данни за престъпление, извършено от лидера на ГЕРБ. 

По думите му в заповедта за арест е написано, че Борисов "е изнудвал някого - но не пише кого, кога и как. Само общи неща". 

Адвокатът на Борисов обяви, че има 7-дневен срок за обжалване на ареста пред Административния съд и ще го направи. 

По думите му Владислав Горанов и Севделина Арнаудова също са арестувани - в момента се изготвят документите за задържането им за 24 часа. В дома на Арнаудова продължава да тече претърсване. 

"Не участва никаква европрокуратура и не става въпрос за евросредства", твърди още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

18.03 2022 в 14:47

Мисля, че Менко Менков е подходящо име за адвокат на мафията.

8053

2

DARTH VADER

18.03 2022 в 02:26

ОТ МНОГО ПРЕЯЖДАНЕ С ВЛАСТ,ЦЯЛАТА ГРУПА СЕ ЗАБЛУДИ ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ,СА НА ВЪРХА НА ХРАНИТЕЛНАТА ВЕРИГА...Е,НЕ СА

8053

1

DARTH VADER

18.03 2022 в 02:20

КОНСИЛИЕРИ МЕНКО,НЕ Е ПРОСТ КАТО БОСА...
ДО ДВА ДНИ ЩЕ СЕ "РАЗБОЛЕЕ" ОТ КОВИД ИЛИ НЕЩО ДРУГО И ЩЕ СИ ОСТАНЕ У ДОМА...ЗАЩОТО ЕДНИ СПЕЦИАЛНИ ХОРА ЩЕ МУ ПРИПОМНЯТ ЗА ЕДНИ СПЕЦИАЛНИ СДЕЛКИ,ПО КОИТО ТОЙ Е ПЪЛНОМОЩНИК НА ЕДНИ СПЕЦИАЛНИ КОМПАНИИ...НО НЕ КАТО АДВОКАТ
ТАКА ЧЕ,КОНСИЛИЕРИ ЩЕ БЪДЕ ОБЕЗВРЕДЕН ДО ДНИ....
 
X

Подкастът на OFFNews