105 000 лв. за нов заслон и за реновиране на 3 съоръжения в Централен Балкан

OFFNews Последна промяна на 27 януари 2021 в 11:24 679 0

Правителството отпусна 105 000 лева за ремонт на три заслона, изграждане на един нов заслон, както и за заздравителен ремонт на пътеки в Национален парк "Централен Балкан" край Калофер. 

С извършването на ремонтните дейности и изграждането на нов заслон ще се повиши сигурността за туристите, посещаващи тази част на планината, посочват от Министерски съвет.

Кметът на Калофер Румен Стоянов отбеляза, че интересът към този участък на Национален парк "Централен Балкан" е голям. "Новите и реновирани съоръжения ще са от полза за туристите. Връх Ботев и Райското пръскало се намират в нашето землище. Това са привлекателни центрове", заяви той.

Стоянов добави, че с отпуснатите от правителството средства ще започнат строителните и ремонтните дейности веднага щом времето го позволява.

"105 000 лева поискахте, толкова сме отпуснали. Ако е необходимо, това е голямо трасе, насреща сме да помогнем. Това е изключително важно за хората", заяви премиерът Бойко Борисов. 

Борисов отбеляза още, че в района се доизгражда и велоалея между градовете Шипка и Казанлък, която се използва от много колоездачи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !