Зов за помощ от Светлозар Дончев: Гонят ни от квартирата, нямаме пари за храна

Светлозар Дончев 27 март 2024 в 15:22 56602 0

Светлозар Дончев

Снимка Личен архив

Светлозар Дончев и децата му

Здравейте, приятели от цяла България!

Да се представя накратко - казвам се Светлозар Дончев, баща на две прекрасни деца - Силвана на 18 и Християн на 11 години. Разведен съм и ги отглеждам сам.

Всичко започна преди 4 години. Работейки, започнах да усещам болка в краката, която за 2-3 дена стана непосилна и отидох на лекар. Бях пратен на съдов хирург, който вместо нормален преглед от 30 минути ме преглежда 90. По неговото лице усещах, че е силно притеснен. Без никаква уплаха към онзи момент, го попитах какво се случва с мен, някакви скъпи хапчета ли трябва да пия, защото дотогава аз си представях, че човек отива при доктор, назначават му изследвания и лекарства, и за 3-5 дена и всичко е минало.

Леко притеснен докторът сподели с мен, че се съмнява за рядко заболяване наречено Болест на Бюргер и ми препоръча да отида на преглед при неговия професор. Все още към този момент не предполагах какво ми предстои и отново го попитах има ли някакви хапчета, които мога да пия и да пробвам да се лекувам. Отговори ми, че ще пробваме с нещо, но предполага, че много скоро ще посетя спешен център.

До този момент са ми помагали ли приятели, които са идвали при мен вкъщи и имат достъп до медии. Благодарение на публикации, без никаква помощ от държавата, аз и семейството ми оцеляхме и до днес. Реших да пиша лично, защото информацията за мен явно преминава през няколко човека, докато стигне до пресата, и е силно изкривена.

Звънят ми хора и ме питат дали живея в Пловдив, Варна, Бургас, Русе. Чета статии във Фейсбук, които нямат нищо общо с истината - фалшиви градове, фалшиви лекарства и дори неверни банкови сметки, където да се превеждат средства за мен. Смятам, че по този начин ще сложа край на спекулациите и хората, които са ни помагали и искат да ни помагат, ще са наясно с истината за мен в момента.

Болестта на Бюргер е нелечимо заболяване в световен мащаб, но развитието му може да бъде спряно с правилните лекарства и дори 5 години болният да няма нужда от нищо. Четири години се мъча да постигна точно това. Малко преди да стигна до финала избива некроза на другото място и отново попадам в операционната. Към момента са ми отрязани един пръст на дясната ръка, два пръста на лявата ръка, два пръста на десния крак и един пръст на левия крак.

Проблем в момента е десният крак, защото след ампутацията се опитах да сляза по бързо от инвалидната количка, за да бъда полезен на семейството си, вследствие на което се разкъсаха конците и раната се отвори. Възможно е да съм я замърсил и сега прогресивно разцепва ходилото на две. Това, което трябва да се направи и се препоръчва от лекарите, е терапия с "Иломедин", който действа добре на кръвта и спада отока.

Предстои поредната оперативна намеса, след което се надявам се, след 4 години мъка, да си поръчам ортопедични обувки. Всичко зависи от това дали ще имам средства да спася крака си. Искам да знаете, че през всички тези 1500 дни съм с чехли и не помня да имам два дни, в които да нямам болки.

Ампутациите се застъпват през месеци. Постоянно съм с превръзки и болки и по тази причина дори не мога да мечтая да отида на работа и да изкарам лев за семейството си. Живея на квартира и затова през два месеца мои приятели публикуват зов за помощ. Така оцелявам, благодарение на вас.

В момента обаче закъсах със сметките и вече трети месец не съм плащал наема си. Дължа за парно 1200 лв., за ток 500 лв. и за вода около 100 лв. В петък ми спряха тока. Докато намеря изход живея при приятел. Синът ми е болен от някакъв вирус, има температура, а приятелят ми е с малко дете. 

За всички, които искат да ми помогнат, оставям телефоните ни. Обаждайте се, ако имате въпроси, ще ви отговорим. Много спешно имам нужда от дрехи размер 170 и обувки 41/42 за сина ми Християн. Нуждаем се и от по-трайна храна.

Благодаря на всички, които са ни помагали и които смятат да го направят в бъдеще! Нека Бог бди над вас и семействата ви!
Обичаме ви!

Семейство Дончеви

Сметката, по която може да дарите средства за лечението на Светлозар е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Revolut: @svetloehzp

Сметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974

Телефон за връзка със Светльо за храна и дрехи за децата е: 0877717471

Телефон за връзка с дъщерята Силвана Дончева: 0877717406

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!