Право на отговор: Семейството ни не причинява шум, ние сме потърпевшите

OFFNews 26 октомври 2020 в 14:54 4999 1

"Шумът, който тормози семейство Белеви, не е причинен от нас. Ние сме потърпевшите." Това твърдят живущи в блок в столичния квартал "Лагера", срещу които има оплаквания, че системно нарушават обществения ред в малките часове на нощта. 

През август OFFNews съобщи за междусъседска вражда и системен тормоз в "Лагера". Според семейство Белеви те са предизвикани от шум, подобен на стържене или вибрация, а шумът идва от техни съседи. Когато посетихме блока, посочените като източник на шума съседи не пожелаха да говорят с наш репортер.

Потърпевшите Атанаска и Йонко Белеви - майка и син, разказаха, че шумът се чува само от едната стая и е винаги между 1 и 4 ч. сутринта. 

Няколко месеца по-късно, по повод публикацията, ни потърси г-жа Славчева, която живее в жилището източник на шума. Според нея обаче разказът на съседите ѝ не отговаря на истината. По думите на г-жа Славчева става въпрос за вражда между две семейства, започнала през 2007 г. - в една зимна нощ. След като Славчеви включили климатика си за отопление, г-жа Белева поискала да бъде спрян, за да не шуми. "От 4 години тя ни тормози с викове и крясъци почти всяка нощ, защото чува някакъв шум. Абсолютно нелогично е да се шуми при трима работещи и един учащ", казва Славчева. 

"В стаята има едно легло, компютър и гардероб - няма какво да шуми. Там спи човек, който работи и между 1 и 4 ч сутринта той спи. Първо ѝ пречеше (на г-жа Атанаска Белева - бел. ред.) компютърът - сменихме го, после й пречеше столът - и него сменихме, след това ѝ пречеше, че говорят", обясни тя.

По думите ѝ на г-жа Славчева потърпевше е нейното семейство, защото тя вече се притеснява и не позволява на двете си деца да влизат в стаята и да говорят, за да не пречат на Атанаска Белева. "Звучи малоумно, но е факт. Преди две години синът ми, който спи в тази стая, беше в болница за две седмици и тя отново крещеше и блъскаше отдолу, защото чувала шум при празна стая", допълва Славчева. 

Тя обясни още, че е забранила на децата си да канят приятели, за да не се вдига шум, и че дресирала кучето си да не лае. Славчева разказа, че от Община "Красно село" и от полицията са ходили в апартамента й няколко пъти, но не са открили никакви нарушения. "Аз също съм подавала жалби в Районното управление и съм звъняла на тел. 112, но категорично отказват да реагират", допълва жената. 

"Около семейство Белеви има още три апартамента освен нашия, защо решава, че ние шумим", пита г-жа Славчева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови