Собственикът на Хиполенд с отворено писмо до веригата Комсед

Приходите от неочакваната продажба на плюшени играчки отиват за болнична апаратура за деца

OFFNews 21 септември 2020 в 14:45 63899 1

Мариан Колев

Изпълнителният директор на веригата магазини за играчки "Хиполенд" Мариан Колев" изпрати отворено писмо до изпълнителната директорка на конкурентната верига "Комсед" Галина Гавраилова.

То е оформено като право на отговор на позицията, която Гавраилова разпространи по повод негови думи в медиите.

Публикуваме отвореното писмо без редакторска намеса:

ПРАВО НА ОТГОВОР
на Отвореното писмо на
г-жа Галина Гавраилова, Изп. директор на „Комсед“ АД,
публикувано на 19.09.2020г.

София, 21 септември 2020г.

Няма да коментирам в детайли драматичното изявление на г-жа Гавраилова.

Любопитно ми е как въпросната бизнес дама се самоприпозна, защото пред телевизионните канали, които ме интервюираха, аз не съм споменавал името на фирмата и името на човека, отправил ми неприличното, според мен, бизнес предложение.

Твърдя, че всичко, което съм казал, е истина. Разбира се, тя се различава от "истината" на г-жа Гавраилова. Понеже същата бизнес дама обвинява медиите, че не са й поискали мнението - е, как е можело да се случи, след като те не знаеха кого конкретно съм визирал?

Считам, че е невъзпитано да продължавам да занимавам българското общество с мои лични казуси и затова няма да давам повече допълнителни коментари към това, което вече съм казал по темата, още повече, появиха се многобройни интерпретации в различни медии на някои от моите изказвания.

За успокоение на г-жа Г. Гавраилова - всички неочаквани постъпления от допълнителни продажби на плюшени и други играчки в периода 4-5 септември ХИПОЛЕНД дарява на болница ПИРОГОВ за закупуване на апаратура, необходима на три от детските отделения там. Получихме много подобни съвети от наши клиенти в социалните мрежи и ги послушахме.

Мариан Колев
Изп. директор на „Хиполенд“ АД

Паралелно с това от веригата магазини съобщиха, че специализираният педиатричен видеоколоноскоп Olympus е на стойност 24 500 лева, като голяма част от сумата е формирана от допълнителните приходи, генерирани в началото на месеца, когато хората купуваха плюшени играчки в израз на подкрепа и солидарност към компанията.

С новия уред лекарите от детски отделения в „Пирогов“ ще могат по-ефективно да диагностицират и лекуват заболявания на стомашно-чревния тракт при децата. Досега болницата е разполагала единствено с колоноскопи за възрастни, чието използване при деца е рисково, а често и технически невъзможно. Новият апарат ще помогне за предотвратяването на рисковете от перфорация и за ефикасно премахване на полипи на дебелото черво.

Закупуването и даряването на модерна апаратура на водещи детски клиники е един от основните стълбове в програмата за корпоративна социална отговорност на „Хиполенд“ в последните 5 години, съобщават от компанията. В този период, освен „Пирогов“, веригата е дарила специализирана медицинска апаратура за детските отделения и на други 3 болници с национално значение.

"Още от основаването си през 2005 г. „Хиполенд“ периодично подкрепя деца, нуждаещи се от лечение, домове за изоставени деца, надарени деца, млади спортисти и много други, без да търси широка публичност. В конкретния случай, тъй като голяма част от средствата за дарението са генерирани от увеличени продажби в знак на подкрепа към нас, а някои клиенти даже ни посъветваха да постъпим точно така, ръководството на компанията прецени, че е редно да информира медиите", пише още в съобщението до медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

1

BS_fen

22.09 2020 в 09:24

Мариан Колев е мародер! Натрупа милиони, продавайки на българските семейства некачествени играчки с огромна надценка. Сега на гърба на децата и болните решил да си прави реклама и мие гузната съвест с няколко хиляди лева. Вместо да се засрами и смири, пише декларации. Гьонсуратлък от най-висша проба!