Полезни съвети: Как да пазаруваме онлайн

OFFNews 25 октомври 2021 в 16:20 1816 0

Пазаруването онлайн набира все повече популярност особено в такава ситуация, в която се намираме в момента – пандемична обстановка, където са ограничени физическите посещения на магазините. Пазаруването онлайн крие своите рискове, тъй като има доста фалшиви сайтове. Не веднъж сме ставали свидетели на измами, информирани чрез новинарските емисии на медиите.

И за да не бъде част от черната статистика винаги трябва да търсим мнения за самия сайт, да направим собствено проучване, за да не бъдем излъгани. Като за начало не споделяйте ненужна лична информация, достатъчно е имена, телефон, адрес за доставка до адрес или до офис на куриерска фирма. Данни като ЕГН и банкова сметка не са нужни (освен ако не връщате продукта), както и допълнителни други данни.

За пазаруване в онлайн магазин за дрехи е хубаво първо да измерите обиколките на тялото си – за дамите – обиколка на бюст, талия и ханш, обиколка на бицепса (за блуза), дължина на вътрешния шев (за панталон); за мъжете – обиколка на гърди, шия, талия, ханш, ширина на раменете и височина; за децата важен е ръстът, а в някои случаи обиколка на талия и ханш; за девойките има значение гръдната обиколка. Потърсете в сайта таблица с размерите, за да съпоставите своите мерки преди да направите поръчка и наличността на вашия размер от даден артикул, за да избегнете връщане на стоката, което ще ви спести време, нерви и пари. Ако размерите са по Европейска номерация, то тогава още по-точно ще можете да определите точния размер. Добра практика при онлайн магазините е да ги представят върху мъжка или дамска фигура с упоменат размер – обиколки на ханш, талия, гърди и височина. Избягвайте да купувате дрехи от онлайн магазини, в които липсва информация за страна на произход, двойни размери като S/M, M/L, L/XL. Обърнете внимание на срока на доставка.

Дори онлайн магазинът да е български, може да се окаже, че продуктите не са в наличност, а да са тип dropshipping и да ви бъдат доставени след 2-3 седмици, което може да не ви е изгодно, ако имате предстоящ повод скоро и това закъснение ще доведе до вашето разочарование и загуба на пари.

Друг важен момент, на който да обърнете внимание е цената за доставка и условията за безплатна доставка. Някои онлайн магазини предлагат фиксирана цена за доставка до офис на куриерска фирма или до адрес, докато при други теглото на пратката оказва влияние. Проучете и условията за връщане, подмяна на размер и рекламация на стоката. Ако пазарувате от легитимен онлайн търговец, обикновено можете да върнете стоката в рамките на 14 дни след получаването и, стига да не са прани, носени и да са с непокътнат етикет и опаковка. Някои магазини предлагат опцията преглед и тест, така че още на момента можете да прецените дали да задържите стоката.

Удобствата при онлайн магазините е, че спестявате много време в обикаляне през търговските обекти и можете чрез компютър, телефон или таблет да разглеждате стотици артикули. Също така можете да проверите за избрания от вас размер, както и да приложите различни филтри като цвят, дължина на ръкав, материя, силует и други.

Напоследък нашумява Black Friday, които ви дава възможност да закупите стока на ниски цени и чрез онлайн пазаруването можете да спестите време в обикалянето в търсене на горещи и изгодни оферти.

Сайтът, на който можете да заложите е Collective. Тук ще откриете актуални модни тенденции всеки сезон – мъжка и дамска мода. Страхотни намаления и промоции на световноизвестни марки, коректност и професионализъм във всяко едно отношение. Последните колекции на световно известни брандове, като Emporio Armani, Armani Exchange, Karl Lagerfeld, Boss, Hugo, Diesel, Roberto Cavalli, John Richmond, Ted Baker, Tommy Hilfiger са само част от невероятните предложения, които ще ви очароват. Създайте своя модна тенденция през всеки сезон с помощта на Collective.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови