Монах спечели музикалното състезание "Гласът на Русия" (видео)

OFFNews 30 декември 2015 в 21:12 9669 7

Йеромонах Фотий.

Руското музикално предаване "Гласът на Русия" си има нов победител и то не някоя тийн звезда или бой банда, ами йеромонах от Руската православна църква, съобщи сайта "Добротолюбие".

„Това начинание от самото начало беше изключително спорно и бих казал: опасно за монах, защото естрадата и монашеското призвание са несъвместими. Но резултатът за мое учудване се оказа положителен и за самия отец Фотий, а и за всички, които го слушаха и обикнаха“, написа предстоятелят на Руската Православна Църква - патриарх Кирил, по повод победата на йеромонах Фотий (Мочалов).

Освен това патриархът пожела на Фотий да съхрани „тази скромност и естественост в поведението, която е присъща на монашеското звание и по която хората – както църковните, така и нецърковните, определят духовното състояние на свещенослужителя.“

Негово Светейшество напомни също на победителя в „Гласът на Русия“ за трудния момент, който настъпва в живота на всеки човек след такъв голям успех. „Искам също да напомня, че избраният от теб монашески път по своето значение и смисъл превишава тази победа, която ти удържа. В края на краищата, много хора са гласували не само заради гласа, но и заради образа“, заключи патриарх Кирил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!