Как да наредим кубчето на Рубик в 7 стъпки (видео)

ОFFNews 19 май 2014 в 15:35 303103 2

Куб на Рубик

Ако сте убедени, че кубът на Рубик "няма нареждане" или че шансът да се подреди е като в тотото, грешите.

Стига да познавате един от алгоритмите, реденето му е лесно и бързо. Тук ви предлагаме един от тях, състоящ се от седем стъпки и публикуван в официалния сайт на изобретението. Забавлявайте се!

1. Преди да започнете реденето, е добре да знаете кои цветове са "противоположни", т.е. при нареждане се падат на отсрещната стена на фигурата. Бялата стена е противоположна на жълтата, оранжевата - на червената, а зелената - на синята. Кубчето има 12 части с по два цвята, разположени в средата на всяка редица, и 8 части с по три цвята, разположени в ъглите.

2. Наредете белия кръст (по аналогичен начин може да се започне с друг цвят), като за предпочитане държите тази страна най-отгоре. Така следващите стъпки ще са ви по-лесни. (По-подробно видео)

3. Наредете и ъглите на бялата страна. (Видео)

4. Подредете средните хоризонтални редици, така че да долните два слоя да са в един цвят. (Видео)

5. Наредете жълтата страна (която се намира срещу бялата), като първо се опитате да направите жълтия кръст, а след него и ъглите, които са с по три цвята. (Видео)

6. Наместете двуцветните ъглови части до жълтата страна. Завъртете горната (жълта) стена, докато най-малко два от ъглите са на правилното място. (Видео)

7. Накрая наместете и двуцветните ъгли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!