Подсилете имунитета и на колата с редовна, но сполучлива смяна на моторното масло

OFFNews 11 ноември 2020 в 12:54 5267 0

моторни масла
моторни масла

Из цяла България и особено в София интензивно се предлага от евтино по-евтино моторно масло. А с всяка смяна на маслото в двигателя, загриженият шофьор се заслушва...

Ако чуе тихо и относително равномерно мъркане, се обляга на шофьорското място със спокойна въздишка:

„И тази смяна на моторно масло и маслен филтър мина гладко“.
Уви често се оказва, че маслото смазва не толкова ефективно компонентите на двигателя, колкото спестяванията на потребителя.

Короната на проблемите с колата

Заради мащаба си, кризата с коронавируса удря в най-различни посоки. Всякакви зони от нашия живот започват най-неочаквано да светят в червено.
Присветва и лампата за маслото, за да подскаже, че е време за смяна. Само че тук ни очаква поредна порция главоболия.

Кризата удря сериозно и пазара на моторни масла в страната. Традиционно секторът се радва на устойчива рентабилност, поради разнообразните доставки и партньорства от една страна и поради постоянната необходимост от грижа за автомобила от друга.
Същевременно доставките на всякакви марки масла поддържат гъвкавостта на много различни по мащаб бизнеси.

Ковид директно удари и в двете посоки:

• Смазващ удар по спестяванията на бизнеса и потребителите

• Дори по-смазващ удар по доставките от чужбина.

Това постави нова корона върху проблемите с колата, свързани с избора на двигателни масла.
Експерти очакват идните месеци в страната да се развилнее и вирусът на ментетата.

Зимата на бизнеса развъжда вируси в колата – и в портфейла

Затварянето на икономиката нанесе тежък удар върху почти всички сектори. Резервите на редица бизнеси се стопяват и предстоят сковаващи месеци за бюджета на всяка компания.

А това на актуалния днес език означава само едно: Все повече компании ще влошават имунитета си.

Така идва зимата за бизнеса. Компаниите гледат да скътат всеки лев, само и само да докарат до пролетта.

И в устрема си да изкарат зимата много недобросъвестни търговци предизвикват същото, което предизвикват и някои панически анти-кризисни политики. Инфлация.

Както днес виждаме олекване на стойността на парите си, така и все по-често ще виждаме олекване на състава на редица марки двигателни масла.

Изглежда този инфлационен вирус заплашва да плъзне навсякъде.

Експерти в автосервизите все по-често алармират за тежки повреди в двигателите на автомобилите, пряк резултат от наливането на некачествени масла.

За да прикрият драстично намаления пакет добавки в едно евтино моторно масло менте, недобросъвестни търговци масово сменят етикети и туби.

А в последно време към схемата все по-интензивно се добавя и нова тактика: подменя се съдържанието на тубите с продукти от рециклирани масла.

Това увеличава в пъти риска да спестиш едни 20 лева от възможно най-евтино моторно масло и да си счупиш колата.

А при по-новите модели автомобили последствията често са необратими. Системите блокират напълно и козметичен ремонт не е възможен. Така трябва да търсите нов двигател и безумно евтиното моторно масло ви излиза златно.

Как тогава да запазите здравето и на колата, и на портфейла?

Заразата от некачествени моторни масла с неясни примеси се разлива сравнително неусетно на пазара, докато не се появят първите симптоми на повреда.

Сред обичайните са:

• Колата започва да се държи нетипично, без видима причина. Изгасва, ръмжи, харчи гориво...

• Неравномерната работа на двигателя става все по-осезаема. Появяват се странни шумове под капака, а маслените филтри все по-често се запушват.

• Може и да стигнете до по-сериозни проблеми с автомобила като повреда на буталата, нужда от подмяна на турбини, влошено стартиране при студено време, корозия на метални компоненти.

Ако неглижирате симптомите,рискувате блокиране на двигателя,при което колата ви оставя на пътя.

И няма мърдане.

Не ви мърдат и колосалните разходи по сериозен ремонт на автомобила.

За да запазите здравето и на автомобила, и на портфейла си, грижете се за редовна смяна маслото и проверявайте произхода му всеки път.

Подсилете имунитета и на колата с проверено двигателно масло

За да изберете правилното масло за автомобила си, трябва да отчетете редица параметри като вискозитет, летливост, добавки...

Безспорно най-обичайната грешка е моментът за смяна. Много шофьори пропускат да сменят редовно двигателното масло и това им коства тежки повреди.

А има установени правила в това отношение. Всяко масло е предвидено за определен пробег, указан от производителя. А ако не е, значи има някакъв дефект.
Избягвайте по-евтини моторни масла без ясен произход, предвиден пробег и коректна опаковка, преследвайки поредния „ексклузивен промо пакет“.

Също така, ако видите някъде туба, на която пише само някоя известна марка и нищо друго, не купувайте. Всеизвестна е практиката тубите и етикетите да се подменят, за да се продава старо и дефектно моторно масло.

А онлайн?

Фалшивите масла се продават особено добре в интернет, понеже там контролът е по-труден, а цените – по-ниски. А вече е пълно с копия на известни марки масла...

За да подсилите ефективно имунитета на колата през зимния сезон, обърнете се към доказани вносители и специализирани магазини за моторни масла в София и други големи градове на страната.

Те предлагат разнообразни марки като Fuchs, Petronas, Eneos, Bardahl, Motul, Castrol и залагат репутацията си, за да не залагате Вие колата си.

Техните открити модели на бизнес са доказаните антитела в борбата с фалшивите авто масла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!