Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Зелен билет в градския транспорт в София утре заради мръсния въздух

OFFNews 03 декември 2018 в 18:48 8766 3

В градския транспорт в София утре ще се пътува със "зелен билет" заради мръсния въздух, съобщиха от Столична община. 

„Зелен билет“ е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев за всички линии на обществения градски транспорт.

Билетът може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на столичното метро, както и от водачите на превозните средства на градския транспорт и чрез мобилното приложение http://sofia.mpas.bg.

Столична община разкрива временни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по основни входни булеварди на столицата – бул. „Александър Малинов“ при метростанция „А.Т.Балан“ и „Бизнес парк София, бул.“България“ между „Т.Каблешков“ и „Гоце Делчев“, при метростанция „Дружба“на бул.“Цветан Лазаров“ и бул. "Кръстьо Пастухов“, бул.„Ботевградско шосе“ при спирката на трамвай № 22, на бул. „Царица Йоана“ при местростанция „Люлин“, на бул.„Панчо Владигеров“ при метростанции „Сливница“ и „Западен парк“.

Продължават и проверките на пунктове за вторични суровини, автокъщи, строителни обекти за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, както и проверки за горене на отпадъци на открито в кварталите с най-много сигнали, съобщиха още от общината.

По препоръка на пулмолозите от общината препоръчват на хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито. Препоръчва се да се носи плътен шал при излизане навън. Шофьорите на МПС да не оставят автомобилите си с включен двигател, когато не са в движение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

3

InLine

03.12 2018 в 21:44

До Бабтунде.
Човека от 1 ти пише, че дори в една Румъния билета е по-евтин, а тук трябва да те отровят мутри и електрората на герб- ромите за да свалят билета за автобуса на нормалната му цена.
И така не се разбра, дизела ли е големия замърсител или цитираните по-горе прослойки на обществото.

5784

2

Бабатунде

03.12 2018 в 19:59

Този билет дава возене за цял ден, ама ти нали си прост трол, няма как да го знаеш това !
Така, че тътренето ти до офиса, ти струва 1 лев. просто парче такова !

6500

1

petio01

03.12 2018 в 19:18

Билетче от 1 лев - ликуй народе! Средно 4 лева отиване и връщане от работа с 2 автобуса. За сведение на Фандъкова - в Букурещ цената на билетчето е 1,3 леи - 50 стотинки, на еднодневна карта за всички линии - 8 леи (3,36 лв.), 15-дневна - 25 леи (10,50 лв). Учениците, студентите, пенсионерите и кръводарителите плащат наполовина. Автобусите в единствената (общинска) транспортна компания РАТБ са 1147, трамваите 486 и тролейбусите - 297. Движат се от 4.30 до 23.00 часа много по-начесто отколкото в София. Има и 25 нощни автобусни линии на цената на дневна тарифа. Билетчето за метро е 1,05 лв.
 
X

Да помогнем на украинските деца!