Започна онлайн гласуването в ''Граждански будилник 2021''

Награди от и за публиката в четвъртото издание на конкурса за социално ангажирано изкуство

OFFNews 19 юни 2021 в 10:00 1362 0

Престижният конкурс за социално ангажирано изкуство „Граждански будилник“ е в последната фаза на своето четвърто издание. В единственото по рода си съревнование, реализирано от Български център за нестопанско право, тази година участват 200 творби. Те се състезават в категориите „Фотография“, „Илюстрация“ и „Текст“ на тема "Дигитално презареждане: Правата и свободите във виртуалния свят".

За първи път в тазгодишното издание на конкурса, освен професионалното жури и публиката ще може да излъчи своите фаворити в трите категории чрез онлайн гласуване на Фейсбук страницата на конкурса до 15 юли 2021 г., 23:59 часа.

За да подкрепите избраните от вас произведения във всяка категория е необходимо единствено да споделите (видимо за всички, не само за приятели и последователи) на стената си във Фейсбук едно или няколко изображения по избор на любимата (любимите) си фотография(и), илюстрация(и) или текст(ове) от съответния албум във Фейсбук страницата на конкурса:

Категория „Фотография“

Категория „Илюстрация“

Категория „Текст“

Авторите на творбите, получили най-голям брой споделяния в своята категория, ще бъдат удостоени със специален приз „Изборът на публиката“, парична награда от 150 лв. и символични предметни награди.

Трима от подкрепилите и споделили произведения от конкурса, също ще получат награди. Тегленето на печелившите ще се извърши на случаен принцип измежду всички гласували. Имената им ще бъдат обявени и наградите им ще бъдат предоставени по време на Фестивала на Гражданския будилник на 26 август 2021 г., когато ще бъдат отличени и победителите в конкурса.

Най-добрите творби в отделните категории ще получат парични и символични предметни награди, а по-широка селекция от произведения ще бъде представена в рамките на изложба на открито в градинката пред "Кристал". 

Повече информация за онлайн гласуването вижте тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови