Quantcast

За Фонда за лечение на деца трябват най-малко 3 млн. лева

OFFNews Последна промяна на 15 август 2014 в 17:13 1757 1

За да продължи да функционира, за Фонда за лечение на деца са необходими най-малко 3 млн. лева. Това заяви назначеният от здравния министър д-р Мирослав Ненков директор на Фонда Павел Александров, цитиран от БНР.

Александров обясни, че ще се опитат с този ресурс и с оптимизиране на разходите да приключат добре годината.

Засега Фондът ще продължава да работи. Родителите могат да бъдат спокойни, подчерта Александров.

Той допълни, че засега има резерви, които ще бъдат използвани за лечението на нуждаещи се деца.

По-рано днес стана ясно, че здравният министър д-р Мирослав Ненков е върнал Павел Александров начело на Фонда за лечение на деца.

Петте милиона лева в бюджета на Фонда вече са похарчени и до края на годината няма пари за нови случаи, обясни д-р Ненков.

Д-р Ненков обясни, че е планирал среща с финансовия министър Румен Порожанов, за да поиска допълнителни средства за Фонда за лечение на деца.

Във Фонда ще бъде направена и проверка за това как са изхарчени парите, тъй като има съмнение, че в някои случаи с пари от Фонда са купувани консумативи, които Здравната каса покрива. Най-вероятно ще се наложи смяна и Обществения съвет на Фонда, допълни здравният министър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.08 2014 в 00:38

Хайде да видим пък колко пари НЕ трябват за това.
И какво е нужно за лечението на деца, кръстени от малоумните си майки Лусия-Алонсо. Понеже сами се казват Брежнев-Кастро.
По моята статистика, събрана от хубавите софийски болници, има примерно десет диагнози, които у нас наистина не умеем да лекуваме, и това е от дебелата книга "Рядко диагностицирани симптоми и синдроми", каквито болни има примерно 1 000 в целия свят, при почти 8 милиарда население.
Преживяемостта на "отказаните от лекуване" у нас деца, но "лекувани в чужбина", е по-ниска, отколкото на лекуваните у нас. Важи и за рехабилитациите. Въпрос на бизнес - там знаят че не могат да ги излекуват, но понеже не им пука, пък плащат - добре дошли. В касата.
С една дума - това е пералня. И съм готов да си сложа вратовръзка, и да застана пред произволна камера, въпреки жегата, за да потвърдя това.
Напук на "борещата за живота си" фльорца, която не е и чувала, че "за живота си се борят" всеки ден примерно 20 000 бояджии в строителството. Те също не знаят че са убити, просто си гледат работата, колкото и да капе боята.