Парите във Фонда за лечение на деца свършват

OFFNews 07 юли 2014 в 20:28 3197 1

Средствата във Фонда за лечение на деца свършват, предвидени са още само малко повече от 1 млн. лв. до края на годината, съобщават от bTV.

Общата сума, която е заложена за лечение на деца през 2014 г. е 6 млн. лв, а от началото на годината до сега са били изразходвани почти 5 млн. лв. 

От разходи, направени в предходните години, става ясно, че най-вероятно до края на годината ще трябват още толкова средства, колкото вече са изхарчени. 

Решение на правителството от началото на годината дава възможност за актуализация на бюджета при необходимост, но до разпускането на Народното събрание остават броени дни и не е ясно дали ще се стигне до актуализацията.

„Това очевидно не се е случило, а е много важно да се свърши предвид политическата нестабилност. Така че да не се окажем в един момент без средства и да се окаже, че има деца, които не могат да бъдат подпомогнати заради липсата на пари”, обясни Красимира Величкова, член на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца.

От Здравното министерство изготвят доклад за финансовото състояние на фонда. След като д-р Таня Андреева се запознае с него, ще прецени дали има необходимост от актуализация на бюджета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews