Временно ще се спира движението по пътя за Кръстова гора

OFFNews 23 февруари 2021 в 09:51 1521 0

Снимка Архив

От утре за взривни работи временно ще се спира движението по пътя за Кръстова гора, съобщава пътната агенция.

По график временно ще се ограничава движението по път III-861 Югово-Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора. Трафикът ще се спира между 10 ч. и 13:30 ч. и от 14:30 ч. до 17 ч. в дните от понеделник до събота, за да се осигури преминаването на живеещите в близките населени места, пътуващи за Смолян, Асеновград и Пловдив, както и на поклонниците, посещаващи Кръстова гора.

Взривните работи, които се предвижда да продължат до 15 март, се налагат заради ремонта на 31 км от третокласния път III-861 Югово-Лъки-Здравец на територията на област Пловдив, който започна през миналата година и сега навлиза в следващ етап.

Досега се работеше в участъка от Лъки до границата с област Смолян. Почистени са скални откоси за уширяване на пътя в тесните участъци, изградени са нови водостоци за подобряване на отводняването, санирани са мостове. В гр. Лъки е положен основен и износващ пласт асфалтобетон, от Лъки до границата с област Смолян са положени основният асфалтов пласт и нови бордюри, мостовите съоръжения са подготвени за саниране. Ремонтират се подпорни стени, изграждат се нови тротоарни конзоли на съоръженията, уточняват от АПИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови