Вики Крипс от епичния сериал 'Подводницата': В героинята си видях моята баба през войната

OFFNews 02 декември 2018 в 00:06 5297 0

Снимка Viasat World

Вики Крипс влиза в ролята на главния женски персонаж в мегапродукцията на Epic Drama -  "Подводницата".

Тази година е силна за кариерата на Крипс - можем да я видим в "Невидима нишка" (Phantom Thread) и "Момичето в паяжината".

Актрисата е родена през 1983 г. в Люксембург. Освен родния си език, говори свободно немски, френски и английски. Живее в Берлин. Завършила е актьорско майсторство в Цюрих. Работи и като режисьор.

В интервю от снимачната площадка Вики Крипс разказва за своята героиня в епичната поредица Симон Щрасер.

"Тя е разкъсана между две държави, между два езика и две култури. Едновременно показва различията между тях и в същото време - че разлики няма."

Вики описва любов за своя персонаж.

"Тя е човешкият образ в сериала. Приема всичко през сърцето си, няма филтър на емоциите си - от най-доброто до най-лошото. Принудена е да участва в паяжината от лъжи и игри за власт, но отново го прави вярна на сърцето си."

Aктрисата намира за особено интригуваща връзката на героинята си с нейния брат Франк (в ролята е Леонард Шайхер).

"Той е всичко за нея. Това е особена връзка между мъж и жена. Не е любовна история, но е особено силна. И когато тя мисли, че той е загинал, светът за нея свършва. В емоционален план всичко при нея се върти около брат ѝ."

С Том Влашиха и Лизи Каплан

Историята на собственото ѝ семейство помага на Вики Крипс да се превъплъти в Симон Щрасер.

"В началото Симон е типично германско 27-годишно момиче от разгара на войната, напълно заблудено от нацистите. Всичко се променя и отвсякъде се чува, че ще бъде построен един нов свят, всичко ще е по-хубаво. Това е националсоциализмът. По онова време националсоциалистите са имали ваканционни програми, програми за активен спорт. Веднага си представих моята баба, която през войната е била на същата възраст. На снимките си позира гордо в своето трико за гимнастика. Изглежда много щастлива и пращяща от здраве. Хората тогава са обхванати са от идеята за... нова човешка раса, съставена от добри човеци, което е пълна лудост и много извратено, защото накрая завършва с нещо, което няма общо със здравето и нормалността. Но така са били представяни нещата на младите хора и те са вярвали. Точно така влиза Симон в сериала. С безкраен оптимизъм в по-доброто бъдеще. Постепенно вижда другата страна на войната и ѝ се налага да вземе страна. Това е интересното."

Леонард Шайхер в ролята на Франк Щрасер

***

Новият сериал, копродуциран от Bavaria Fiction, Sky Deutschland и Sonar Entertainment, ще се излъчва премиерно в понеделниците от 22:00 часа, в по два поредни епизода.

Das Boot e история за избор и оцеляване в осем части, заснета в Мюнхен, Ла Рошел, Прага и Малта. Изследва емоционалните терзания на героите на сушата и по вода и живота в безумната реалност на Втората световна война. Интернационален, дори и като ползвани езици, сериалът има звезден състав, в който участват Вики Крипс (Phantom Thread), Лизи Каплан (Masters of Sex), Том Влашиха (Game of Thrones), Винсънт Картайзър (Mad Men), Джеймс Дарси (Агент Картър на Marvel), Тиери Фремонт (Allied) и Рик Окон (Tatort).

Epic Drama е най-новият канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+, както и в мрежата на А1 на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 129 канал.

Сред премиерите в стартовата схема на Epic Drama преди година бе създаденият от изцяло дамски творчески екип „Блудници“, в чийто втори сезон от 1 октомври участва и Лив Тайлър, както и разкошният „Версай“; в средата на март дебютира испанският трилър хит „Чумата“, на Цветница - „Миниатюристът“ по бестселъра на Джеси Бъртън, издаден и у нас, а през лятото - всички сезони на култовия „Династията на Тюдорите“. На 16 септември бе премиерата на фентъзи поредицата в 13 части „Беоулф: Завръщане у дома“, а на 18 октомври 2018 г. дебютира култовият „Вавилон в Берлин“ (Babylon Berlin). 26 ноември е премиерната дата на ТВ събитието на годината – „Подводницата“.

Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови